У Києві відбувся традиційний Віденський бал

У Києві відбувся традиційний Віденський бал

Фото, відео
Укрінформ
У Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбувся традиційний благодійний Віденський бал.

За відродженою традицією цей захід проходить у столичній мерії вже третій рік поспіль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми об'єднуємо шанувальників бальної культури в Україні та за кордоном, кожен бал - як окремий проект зі своєю благодійною складової: за три роки ми провели сім балів і зібрали близько 2 млн грн на програми реабілітації дітей з інвалідністю. Крім того, ми об'єднуємо меценатів, міжнародних партнерів, художників, хореографів, музикантів, дизайнерів, впливових особистостей - створюємо постійний майданчик для спілкування. Кожен дебютант і гість може стати учасником міжнародного Клубу Віденського балу, що дозволить відкривати для себе нові яскраві спецпроекти, відвідувати віденські бали партнерів України по всьому світу», - зазначила ексклюзивний організатор віденських балів в Україні генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша.

Читайте також: Діти з інвалідністю танцюватимуть на Віденському балі в Києві

За правилами Віденських балів захід відкрили полонезом дебютантів. Цьогоріч 30 пар юнаків і дівчат відібрали зі 100 охочих. До відбору претендентів готували зіркові хореографи Олена Балджи та Андрій Дикий, а також експерт з етикету Наталія Адаменко.

Темою цьогорічного балу стала 100-та річниця встановлення української державності. Це підкреслено як декорування зали, так і національними мотивами в оформленні букетів дебютанток і акцентом на українську кухню у святковому меню. Голова оргкомітету Віденського балу в Україні, артист ЮНЕСКО в ім'я миру Герман Макаренко наголосив, що в мистецькій програмі балу акцент зроблено на музику композиторів: Костянтина Данькевича, Миколи Лисенка та Володимира Івасюка.

У Києві відбувся традиційний Віденський бал / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Тему розвинули й в лотах традиційного благодійного аукціону, який відбудеться наприкінці вечора.

Як повідомляв Укрінформ, зібрані на балу кошти традиційного направлять на програми реабілітаційні київського Центру дітей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-