Українських вчителів запрошують взяти участь у Global Teachers Prize Ukraine

Українських вчителів запрошують взяти участь у Global Teachers Prize Ukraine

Укрінформ
В Україні розпочався прийом заявок на участь у премії Global Teachers Prize Ukraine, мета якої - відзначити вчителів, які зробили вагомий внесок у свою професію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця премія важлива з точки зору підняття суспільного статусу вчителя і мотивації людей, які думають про те, чи варто взагалі їм подаватися в цю професію. Нам зараз важливо в суспільстві показати найкращих вчителів, щоб все суспільство почуло, що вчителі важливі. Шановні колеги-вчителі, обов'язково візьміть участь у тому, щоб позмагатися за премію цього року. Тому що участь в цьому процесі дасть вам багато. Також я хочу звернутися до випускників шкіл, батьків - номінуйте свого вчителя. Тому що інколи вчитель не завжди готовий податися на премію сам, але його випускники можуть це зробити", - сказала на оголошенні нового сезону премії міністр науки та освіти Лілія Гриневич.

Як зазначила на церемонії голова громадської спілки "Освіторія", засновниця премії в Україні Зоя Литвин, цього року організатори шукають вчителів, які вміють мріяти, вчать мріяти та надихають своїх учнів, своїх колег здійснювати мрії, змінювати дійсність.

Заявки на номінацію на премію приймаються як від самих вчителів, які можуть номінувати себе або своїх колег, так і від учнів, які можуть висунути на премію свого вчителя, від батьків школярів, трудових колективів.

Номінація претендентів на премію триватиме з 11 квітня до 1 серпня 2019 року. Оголошення 50 найкращих вчителів відбудеться 15 серпня, топ-10, з яких оберуть переможця, - 1 вересня. Церемонія нагородження та оголошення переможця відбудеться 5 вересня.

Переможець отримає 250 тис. грн премії, рік безкоштовного навчання, поїздку в Дубаї на Global Education and Skills Forum 2020 та подарунок для школи, в якій він викладає, - бібліотеку від "Видавництва Старого Лева", різноманітні гаджети від партнерів премії. Заявки приймаються на сайті премії Global Teachers Prize Ukraine.

До експертного журі премії увійшли голова "Освітнії" Зоя Литвин, заступник міністра освіти та науки Вадим Карандій, переможець премії 2018 року Олександр Жук, телеведуча та куратор премії Наталія Мосейчук, ініціатор освітнього руху EdCamp в Україні Олександр Елькін, дитячий та сімейний психолог Світлана Ройз та ще двоє членів, яких організатори поки що не називають. Цього року номінанти із топ-50, окрім вимог попередніх років, мають написати есе.

Читайте також: Премія Стельмаха назвала переможців

Як повідомлялося, премія Global Teachers Prize Ukraine є частиною світової премії Global Teachers Prize, мета якої відзначити вчителів, які зробили видатний внесок у професію. В Україні проводиться з 2017 року.

За два роки в національній премії Global Teachers Prize Ukraine взяли участь понад 5 тисяч вчителів. Переможець 2017 року - вчитель фізики та астрономії Пауль Пшеничка, який входить до десятки найкращих викладачів світу, а також увійшов в рейтинг 100 найвпливовіших українців за версією журналу "Фокус". Переможець премії 2018 року - вчитель інформатики Олександр Жук, увійшов до рейтингу "30 under 30" за версією Kyiv Post.

Фото: globalteacherprize.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-