У Миколаєві стартує фестиваль американського документального кіно

У Миколаєві стартує фестиваль американського документального кіно

Укрінформ
У Миколаєві завтра розпочнеться фестиваль американського документального кіно «Незалежність».

Про це повідомляє міська рада Миколаєва.

«З 11 по 16 квітня в Муніципальній виставковій залі Миколаєва відбудуться ексклюзивні некомерційні кінопокази стрічок в рамках 9-го фестивалю американського кіно «Незалежність». Миколаївцям безкоштовно покажуть найкращі сучасні документальні фільми, зняті в США, які презентували на різноманітних світових кінофестивалях і номінували на премію «Оскар», - йдеться у повідомленні.

За словами фахівця відділу культури Посольства США в Україні Анни Сумар, американські художні фільми та серіали українці досить часто бачать і в кінотеатрах і поза ними. Але документальне кіно не так легко знаходить шлях до українського глядача. Разом з тим, зауважила вона, у всьому світі зростає інтерес до документального кіно.

Читайте також: У Нью-Йорку показали фільм "Дике Поле" за романом Жадана

«Глядач не побачить нудні документальні кінохроніки. Навпаки, ми покажемо йому дивовижні і реальні історії на найактуальніші теми. Самоосвіта, еко-активізм, суспільні стереотипи, подолання себе, фемінізм та історії успіху. ... Незважаючи на те, що це фестиваль американського кіно - фільми про проблеми без кордонів, які зачіпають людей незалежно від мови, релігії або кольору шкіри», - розповів менеджер з комунікацій КУ «Агенція розвитку Миколаєва», яка є одним з організаторів фестивалю, Євген Гомонюк.

Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-