Неспішне мистецтво, ярмарок вакансій і кавовий Київ: афіша на 5-7 квітня

Неспішне мистецтво, ярмарок вакансій і кавовий Київ: афіша на 5-7 квітня

Укрінформ
Для всіх, хто ще не визначився, куди піти і де відпочити, пропонуємо афішу на перші вихідні квітня. Дні фізичної активності та руху чи Французька весна? Вибір за вами!

Фестиваль допрем’єрних показів – Французька весна 2019

Що цікавого: Традиційний фестиваль, який дає глядачам можливість першими побачити найактуальніші кіноновинки. Фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

Програма:

– Трагікомедія «Едмон» про знаменитого французького драматурга Едмона Ростана та створення його знаменитої п’єси «Сірано де Бержерак».

– Драма «Обіцянка на світанку» – екранізація однойменного роману лауреата Гонкурівської премії Ромена Гарі з П’єром Ніне та Шарлоттою Генсбур.

– Драма «З божої волі» Франсуа Озона, лауреат Гран-прі журі Берлінського кінофестивалю про скандал з розбещенням малолітніх в католицькій церкві.

– Драма «Подвійні життя» – нова робота Олів’є Ассайаса про паризьку богему з Ґійомом Кане та Жюльєтт Бінош.

– Стрічка «Полуничка» про становлення еротичної фотографії в кінці XIX століття.

Коли: 4-10 квітня

Де: Кінотеатр “Київ” (вул. Велика Васильківська, 19)

Скільки: 120 грн

Більше інформації: Facebook

Читайте також: Французька весна: у Києві стартує фестиваль допрем'єрних кінопоказів

Щорічна церемонія «Зірки спортивного року»

Що цікавого: На щорічну церемонію «Зірки спортивного року» запрошують спортсменів, тренерів, функціонерів та вболівальників.

Розділіть з організаторами свято спорту у вузькому сімейному колі. На заході презентують досягнення минулого року і визначать найкращих: спортсмена і спортсменку року, дебют та команду року, а також соціальну ініціативу та ЗМІ року.

Як завжди, буде багато сюрпризів та традиційна святкова фотосесія.

Коли: 5 квітня

Де: Klitschko Expo (вул. Велика Васильківська, 55)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Квітка двох континентів

Що цікавого: Цього року проект #НЕЗАБУТНЯКВІТКА змінює формат вечорів пам’яті Квітки Цісик на театральні імпрези, оскільки після Квітчиного минулорічного 65-річчя в різних містах України почали з’являтися сценічні твори про життя і долю Квітки. Тож цей рік – етап до підготовки всеукраїнського театрального фестивалю пам’яті Квітки Цісик.

На сцені театру відбудеться ток-полілог «Квітка двох континентів» за участю зірок театру, шоу-бізнесу та суспільно-політичних діячів.

Коли: 5 квітня

Де: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка (Площа Івана Франка, 3)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Sport Fest UA

Що цікавого: Наймасштабніша спортивна виставка України, яка об'єднує аматорів, профі та людей, які просто не байдужі до спорту!

«Спортоманів» очікує великий асортимент одягу та аксесуарів від представників відомих брендів, фуд-корт, де можна скуштувати смачні та корисні страви. Лекторій, де спікерами будуть світові спортсмени та спонсори проекту, які розкажуть, як розпланувати свій раціон, як уникнути травм та де брати енергію. А також зона для активного відпочинку.

Коли: 5-6 квітня

Де: ВДНГ

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

МотоМісто 2019

Що цікавого: Неординарна подія, на якій можна знайти все, що потрібно весняному мотоциклісту:

– виставка

– тест-драйви

– ярмарок

– вулична їжа

– майстер-класи

– концерт «55 днів до "Тараски"»

Коли: 5-7 квітня

Де: Gorodok Gallery (проспект Степана Бандери, 23)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

XIX Салон авторських ляльок і Тедді «Модна лялька»

Що цікавого: У відвідувачів і гостей виставки буде унікальна можливість зануритися в чарівний світ лялькового мистецтва, познайомитися безпосередньо з майстрами, художниками-лялькарями і придбати вподобані роботи.

У виставці візьмуть участь понад дві сотні українських та зарубіжних майстрів, які представлять чудову експозицію авторських, колекційних, будуарних, шарнірних, текстильних, оберегових та інших ляльок, ведмедиків Тедді, а також авторські іграшки.

Коли: 5-7 квітня

Де: МВЦ (Броварський проспект, 15)

Скільки: 50 грн

Більше інформації: Facebook

День неспішного мистецтва у Музеї історії міста Києва

Що цікавого: Раз на рік команда екскурсійного відділу Музею історії міста Києва долучається до Дня неспішного мистецтва. Це день, коли у розмові з екскурсоводом ви зможете глибше зазирнути у запропоновані до огляду мистецькі твори.

Цього року в музеї тематично обрали експонати з колекції, які певною мірою стосуються питання релігії. Проте головним залишається мистецтво: мистецтво у релігії та релігія у мистецтві. Деякі серед запропонованих експонатів ви неодноразово бачили, можливо навіть використовували, але не розглядали і не замислювалися, що власне означають символи на них та їхнє оздоблення.

Коли: 6 квітня

Де: Музей історії міста Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7)

Скільки: 45 грн

Більше інформації: Facebook

Slow Art Day в музеї Ханенків

Що цікавого: Вдруге Музей Ханенків бере участь у міжнародному заході – Slow Art Day.

Обирайте свій формат заходу і приходьте до музею, аби витратити на споглядання більше, ніж середньостатистичні 8 секунд.

Учасникам спеціальних заходів буде запропоновано 4 твори з колекції для повільного і вдумливого споглядання. Поділитися своїми враженнями та дізнатися більше про твори можна буде під час групового обговорення.

А якщо всілякі обговорення не для вас, то на касах вас чекатимуть рекомендації для споглядання і спеціальний slow art randomizer, що визначить, з яким саме твором вам варто познайомитися.

Коли: 6 квітня

Де: Музей Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17)

Скільки: 70 грн

Більше інформації: Facebook

Ярмарок Вакансій Kyiv Post

Що цікавого: Щорічний захід, який організовується англомовним виданням Kyiv Post. Компаніям цей захід надає чудову можливість зібрати базу резюме та підсилити імідж роботодавця, відвідувачам – поспілкуватися з топовими роботодавцями українського ринку та пройти перше інтерв’ю.

Коли: 6 квітня

Де: Комплекс “Торонто-Київ” (вул. Велика Васильківська, 100)

Скільки: Вхід вільний, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Маркет кераміки від Всі. Свої

Що цікавого: Весна на дотик як глина: тактильно-красива, бруньково-м’яка, ще й пахкотить теплою сонною землею і молоком. Посеред цієї ніжності відбудеться перший в цьому році Маркет кераміки.

40 українських виробників вже випікають нові тарілки-горнята, готують нові дизайн-рішення та задають ритм світовим трендам. Приходьте, буде занадто красиво!

Коли: 6-7 квітня

Де: Всі. Свої (вул. Десятинна, 12)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Кавовий Київ

Що цікавого: Екскурсія з історією і дегустацією альтернативної кави, звареної в пуровері.

На екскурсії ви пройдетеся місцями розташувань найпопулярніших кафе XIX століття і дізнаєтеся:

– де за чашкою кави укладалися серйозні угоди;

– ким були господарі цих кофеєн;

– як кава повернулася в уже радянський Київ;

– де київський письменник Віктор Некрасов любив пити каву;

– про культові кафе Києва 70-80-х років XX століття.

Коли: 6 квітня

Де: провулок Шевченка, 3

Скільки: 170 грн

Більше інформації: Facebook

Весняний Kyivness у Малому Маріїнському Палаці

Що цікавого: П’ятий курований маркет – найбільший з усіх попередніх. На вас чекатимуть байери з України та цікаві знахідки із Парижа, Лондона, Берліна, Амстердама, Барселони, декор та книги, парфуми, платівки, посуд, якісний вінтажний та б/у одяг високих марок (Chanel, Jil Sander, Celine, Dior, Balenciaga, Marni, YvesSaintLaurent).

А ще – старовинна затишна веранда, бістро у саду, три великих зали та Маріїнський парк.

Коли: 6-7 квітня

Де: Малий Маріїнський Палац (вул. Грушевського, 22)

Скільки: 100 грн

Більше інформації: Facebook

Більше, ніж їжа. Street food, teen spirit

Що цікавого: Що такого в берлінському кебабі, за яким люди ладні стояти в черзі протягом кільком годин? Що готують на ринках Стамбулу? Чи справді перепічка – то наше все?

На зустрічі говоритимуть про феномен «вуличної їжі» як такої, про її «національні особливості», найсмачніший стріт-фуд, який вартує, аби на нього чекати, та, звісно, здадуть усі найцікавіші сікрет-плейси в Києві.

Коли: 7 квітня

Де: Остання Барикада (Майдан Незалежності, 1)

Скільки: 175 грн, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Андрій Тарковський – «Сталкер»

Що цікавого: Уже не одне покоління глядачів намагається зрозуміти: який саме посил закладав Тарковський у цю кінокартину? Хтось робить акцент на екологічній тематиці, інші - на релігійному символізмі, конфлікті між раціоналізмом та вірою. Продивіться стрічку, щоб, як казав режисер перед початком зйомок, «доторкнутися до трансцендентного», відчути інтуїтивно магію кінематографу. Цитування різних творів мистецтва, оригінальна візуальна складова та широкий простір для філософських та культурологічних інтепретацій робить «Сталкера» обов’язковим для перегляду.

Коли: 7 квітня

Де: Кіноклуб «E V R O P A» (провулок Шевченка, 5)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Перше фото: Igor Miske / Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-