Премію ім. Гончара отримав Петро Шкраб’юк за книгу

Премію ім. Гончара отримав Петро Шкраб’юк за книгу "Над Простором і Часом"

Укрінформ
У 101-річницю від дня народження класика української літератури, Героя України Олеся Гончара, в Національній спілці письменників України відбулося нагородження лауреата премії імені Олеся Гончара 2019 року.

Диплом лауреату вручив заступник міністра культури, голова Комітету з присудження премії імені Олеся Гончара Юрій Рибачук, повідомляє прес-служба міністерства.

“За рішенням Комітету з присудження премії імені Олеся Гончара лауреатом премії у 2019 році обрано Шкраб’юка Петра Васильовича за книгу «Над Простором і Часом: трилогія незвичайного», в якій автор осмислює таємниці світобудови, життя на Землі, призначення людини, її відповідальність перед Богом і прийдешніми поколіннями. А також за книгу «Історії прожиті тричі (події, документи, спогади)», в якій вміщено сотні різних розповідей про події і людей, а загалом це – історія України”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Нищук вручив "дзвонарю Майдану" орден "За заслуги"

Зазначається, що відзнаки Комітету з присудження премії імені Гончара отримали - Маркіян Камиш за книгу «Оформляндія або Прогулянка в Зону», Надія Мориквас за книгу «Винова гора» та Любов Гонтарук за книгу «Я-війна».

Як повідомляє Мінкульт, у заході взяли участь гості з Німеччини - відомий культуролог і підприємець Дітер Карренберг та знана у світі письменниця, кінодраматург, член спілки письменників Німеччини Тетяна Куштевська, які протягом 22 років є меценатами та співзасновниками разом з Національною спілкою письменників України Міжнародної німецько-української премії імені Олеся Гончара молодим письменникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-