Міжнародний оперний фестиваль в Тульчині триватиме п'ять днів

Міжнародний оперний фестиваль в Тульчині триватиме п'ять днів

Укрінформ
Програма Міжнародного оперного фестивалю просто неба OPERAFEST TULCHIN, який проходитиме на початку червня, збільшиться до 5 концертних днів.

Про це у четвер на прес-конференції повідомила арт-продюсер фестивалю Ірина Френкель.

«Цьогоріч OPERAFEST TULCHIN триватиме шість днів, з яких упродовж п’яти передбачається концертна програма. Два перших дні фестивалю будуть цілковито присвячені дитячій опері, три останніх - Grand-operа, балету та найвідомішим світовим мюзиклам. Уперше до України, та ще й у форматі виступу просто неба, завітають Польська Королівська опера та американські солісти компанії Disney, які озвучують мультфільми компанії», - повідомила Френкель.

За її словами, концертна програма фестивалю, який відбудеться 4-9 червня, буде розділена на дві частини. У ході дводенної дитячої – KIDS OPERAFEST - відбудеться єдиний в Україні показ програми Colourus of the wind за мотивами легендарних мультфільмів компанії Disney та співаків компанії Disney Entertainment. Також дітям покажуть оперу-казку «Король Дроздобород» і мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фіна». Організатори розраховують, що заходи фестивалю відвідають близько 15 тисяч дітей з Вінниччини та інших регіонів країни. Для малечі працюватиме дитячий кемп.

Триденну фестивальну програму для дорослих цьогоріч, окрім опери і мюзиклу, розширили балетними постановками. Зокрема, гості фестивалю зможуть побачити грандіозний концерт «Гала-опера» та прем’єру всесвітньо відомої оперної ораторії Роберта Шумана «Рай і Пері», де соліруватимуть зірки німецької опери Стефі Леманн та Мартін Латтку. Національний компонент забезпечуватиме оперета у стилі «українського танго» «Гуцулка Ксеня». Польська Королівська опера уперше в Україні покаже оперу Станіслава Монюшка «Страшний двір», а кияни привезуть до Тульчина «Тропічний карнавал». Окрім того, глядачам покажуть шоу від динамічних хорів та мюзикл-шоу «Танець вампірів», «Вогні Бродвею», у яких пролунають найвідоміші номери з хітових мюзиклів різних часів.

Також уперше в програмі фестивалю з’явиться балет: постановки «Історії у стилі танго», «Собор Паризької Богоматері» та «Тисяча й одна ніч» у виконанні українських артистів.

Читайте також: Французька весна: у Києві стартує фестиваль допрем'єрних кінопоказів

Усього у фестивалі будуть задіяні понад 700 артистів, а їхні концерти відвідають близько 70 тисяч глядачів.

Візуальну програму фесту доповнять світлова інсталяція від відомого польського митця Ярека Козяра, сім мистецьких виставок та креативні селфі-зони, розроблені відомими українськими художниками.

Для гостей фестивалю працюватимуть чартерні програми, які забезпечуватимуть доставку глядачів на конкретні концертні програми з Вінниці до Тульчина, а для тих, хто захоче залишатися на фестивалі на кілька днів, працюватиме наметове містечко.

Фото: operafest-tulchyn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-