В Україні анонсували прем'єру альманаху кращих короткометражних стрічок 2018 року

В Україні анонсували прем'єру альманаху кращих короткометражних стрічок 2018 року

Укрінформ
Прем’єрний показ збірки українського короткометражного кіно “Українська Нова Хвиля: Красиві двадцятилітні” відбудеться 11 квітня в кінотеатрах України.

Про це повідомляє Довженко-Центр.

“Це вже шостий альманах, який Довженко-Центр щороку випускає у національний прокат. “Красиві двадцятилітні” - це 5 яскравих українських короткометражних стрічок, відзначених нагородами міжнародних фестивалів у 2018 році. Усі автори – молоді амбітні режисери, які задають нові тренди в українському сучасному кіно та змінюють його сприйняття у світі. До альманаху увійшли топові стрічки ключових жанрів – комедії, трагікомедії, драми, анімації, документального кіно, - які об’єднав мотив персональних дилем “маленької людини”, - ідеться в прес-релізі.

Як зазначається, “Красиві двадцятилітні”, як і в однойменному культовому романі польського письменника Марека Гласка, опиняються у вихорі буремних часів, що стають тлом для прийняття складних рішень та відповідальності у невідворотному процесі дорослішання.

У добірку увійшли: “Штангіст” (2018, спортивна драма), режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук; “Mia Donna” (2018, короткометражний, ігровий, трагікомедія), режисер Павло Остріков; “В радості і тільки в радості”, (2018, ігровий, драма), режисер Марина Рощина; “Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв із квітами” (2018, анімаційний фільм), режисер Дана Кавелина; “Діорама” (2018, документальний), режисер Зоя Лактіонова.

Читайте також: Вийшов перший тизер фільму за романом Софії Андрухович

Прем’єрний показ відбудеться 11 квітня, початок о 19:00, в кінотеатрі “Жовтень”. Квитки за лінком: https://bit.ly/2IeB8SK

11 квітня також стартує кінопрокат у столичних кінотеатрах “Київ” та “Жовтень". 25 квітня фільми можна буде переглянути у мережах “Кінопалац” (Львів, Чернівці) та “Планета кіно” (Київ, Харків, Одеса, Львів).

“Українська Нова Хвиля” – проект Довженко-Центру, спрямований на підтримку і промоцію українських молодих режисерів. Проект, що був започаткований у 2012-му, щороку презентує у всеукраїнському прокаті вибрані короткометражні фільми, які пройшли селекцію та були відзначені на українських та міжнародних кінофестивалях.

Фото: Довженко-Центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-