На кардіопротектори українці за рік витратили 920 мільйонів

На кардіопротектори українці за рік витратили 920 мільйонів

Укрінформ
На кардіопротекторні препарати українці у 2017 році витратили близько 920 млн гривень.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook. в.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

“В Україні кардіопротектори за популярністю поступаються лише нейро- та гепатопротекторним препаратам. Згідно з результатами аналізу продажів ліків, метаболічні кардіопротектори за об’ємами продажів у 2017 році входять в трійку лідерів (920 млн гривень). Це чималі витрати. Але чи дійсно вони виправдані”, - написала Супрун.

Читайте також: Аспірин, допінг, та швидка "доставка" ліків: Супрун розвіяла міфи про лікування серця

Вона підкреслила, що під приставкою “протектор”, зокрема “кардіопротектор”, часто продають препарати з недоведеною ефективністю або ліки, які є ефективними лише при певних станах, купують пацієнти, яким вони насправді непотрібні.

“Найбільш поширені в нашій країні, так звані кардіопротектори (морфолінієва сіль тіазотної кислоти, солі аргініну, мельдоній та інші) відносять до лікарських засобів без доведеної ефективності. Це означає, що в теперішній час відсутні або вкрай обмежені докази їх клінічної та прогностичної ефективності у хворих на серцево-судинні захворювання і саме тому, ці ліки не внесені до сучасних міжнародних та національних рекомендацій і протоколів лікування серцево-судинних захворювань”, - застерегла Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-