Docudays UA, день п’ятий: фільми про китайську соцмережу та долю жінки з Ірану

Docudays UA, день п’ятий: фільми про китайську соцмережу та долю жінки з Ірану

Відео
Укрінформ
Фестиваль Docudays UA-2019 у розпалі, і п'ятий день його роботи насичений зустрічами, дискусіями та кінопоказами.

Як повідомили Укрінформу у прес-службі фестивалю, у дайджесті на сьогодні кілька цікавих стрічок.

“Фільм “Народна Республіка Бажання” (Китай) покажуть у кінотеатрі “Жовтень” (Зала “Гегемон”, 18.30). Стрічка розповідає про YY – одну з найбільших соціальних мереж у світі, де майже всі її 300 мільйонів користувачів живуть у Китаї. YY – це мережа, що базується на відеострімінгу, а її віртуальну валюту можна конвертувати у справжні гроші. “Народна Республіка Бажання” розповідає історії китайських інтернет-зірок, які прийшли від самотності до слави й багатства. Персонажі зустрічаються на кількох чудернацьких конкурсах інтернет-зірок і дізнаються, що у їхньому віртуальному світі щастя таке ж непевне, як і в реальному”, - ідеться в прес-релізі.

У кінотеатрі "Київ", Синя зала, демонструватимуться стрічки “У пошуках Фарідех” (Іран, Нідерланди) та "Острів голодних привидів" (Німеччина, Велика Британія, Австралія).

“У пошуках Фарідех”, о 19.00, - це повнометражний документальний фільм про жінку Фарідех, яку у 1976 році у віці 6 місяців залишили у храмі. Згодом її всиновила голландська родина, яка забрала її до Нідерландів, аби дати їй нове життя. Елін-Фарідех долає свої страхи та самостійно вирушає до рідної країни, де знайомиться із трьома родинами, одна з яких може виявитися її біологічною сім’єю, і відкриває свою іранську ідентичність і культуру.

"Острів голодних привидів", о 21.30, історія про те, як на віддаленому острові в Індійському океані суходільні краби мільйонами мігрують із джунглів до води. У тих-таки джунглях розташований закритий Австралійський центр тимчасового перебування, де тисячі шукачів притулку замкнені на невизначений термін. Єдиний їхній зв’язок із зовнішнім світом – психотерапевтка По Лін Лі.

Ознайомитися із розкладом можна на сайті, а також завантажити мобільний додаток.

Як повідомляв Укрінформ, XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить у Києві з 22 до 30 березня у кінотеатрах “Жовтень” (вул. Костянтинівська, 26), “Київ” (вул. Велика Васильківська, 19), “Ліра” (вул. Велика Житомирська, 40), в креативному просторі IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Крім цього, 29 та 30 березня покази відбуватимуться в кінотеатрі “Boomer” (вул. М. Лаврухіна, 4) та мережі кінотеатрів КП “Київкінофільм”.

Читайте також: Стрічка "Тепер щось повільно змінюється" закриє Docudays UA-2019

На фестивалі глядачі побачать 76 фільмів із 38 країн, з них – 27 українських. Цьогоріч Docudays UA започаткував нову нагороду “Rights Now!”, на яку буде номіновано десять фільмів з усіх програм фестивалю. Традиційно фільми на Docudays UA змагатимуться в конкурсах DOCU/СВІТ, DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-