Театр Франка отримав сім “Київських Пекторалей”

Театр Франка отримав сім “Київських Пекторалей”

Фото
Укрінформ
На врученні театральної премії “Київська Пектораль”, що у 27-ий раз відбулось у столиці, найбільше нагород отримав Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка - 7.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, вистава Театру імені Франка “Коріолан” за Вільямом Шекспіром і її виконавці перемогли у номінаціях “За кращу драматичну виставу” (режисер Дмитро Богомазов), “За кращу режисерську роботу” (Дмитро Богомазов), “За краще виконання чоловічої ролі другого плану” (Остап Ступка). Олександр Печериця переміг у номінації “За краще виконання чоловічої ролі” (вистава “Ідіот” за Федором Достоєвським), Олена Хохлаткіна — у номінації “За краще виконання жіночої ролі” (“Дорога Памела” за Джоном Патриком ). “Війна” за Ларсом Нуреном (режисер Давид Петросян) отримала “Київську Пектораль” у номінації “За кращу камерну виставу (виставу малої сцени)”. Якщо врахувати номінацію “За вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва”, перемогу в якій присуджує Оргкомітет, - а в ній відзначили акторку Театру ім.І.Франка народну артистку України Ларису Кадирову, - то загалом це 7 “Київських Пекторалей”.

У номінації “За кращу музичну виставу” перемогла робота Київського національного академічного театру оперети - "Скрипаль на даху” за Джеррі Боком (режисер Богдан Струтинський).

Кращою дитячою виставою було визнано постановку “Король Дроздобород” (за мотивами казки братів Грімм), здійснену у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва режисером Дмитром Тодорюком.

“Київську Пектораль” за краще виконання жіночої ролі другого плану вручили Катерині Рубашкіній, яка зіграла у виставі Павла Ар’є “Дівчина з ведмедиком, або Неповнолітня…” у Київському академічному драматичному театрі на Подолі.

У номінації “За краще пластичне вирішення вистави” нагороду здобув Павло Івлюшкін - за виставу “Фрекен Юлія” за Августом Стріндбергом у Київському академічному театрі “Золоті Ворота”.

Читайте також: Театральну премію "Київська пектораль" вручать у 14 номінаціях

У номінації “За кращу сценографію” переміг Микола Данько (вистава за повістю Івана Нечуя-Левицького “Кайдашева сім’я”, Київський академічний театр ляльок).

За кращу музичну концепцію вистави були відзначені Юліана Хоменко та Марія Кучма (композитор) за роботу над виставою Яна Екхольма “Людвіг ХІV”, Київський академічний театр юного глядача на Липках.

Кращим акторським дебютом стала робота Вероніки Шестак у виставі “Валентинів день” за Іваном Вирипаєвим в Українському малому драматичному театрі. А роботу Марії Лук’янової як режисера-постановника цієї вистави визнали кращим режисерським дебютом.

Театральна премія "Київська Пектораль" / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Як зазначила на церемонії співголова Оргкомітету Премії “Київська Пектораль”, директор Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Діана Попова, три професійні державні театри та 21 театр комунальної форми власності випустили минулого року 90 прем’єр.

Церемонія вручення премії “Київська Пектораль” проходила у приміщенні Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва і була приурочена до Міжнародного дня театру, який відзначається 27 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-