У Житомирі покажуть прем’єру благодійної опери “Попелюшка”

У Житомирі покажуть прем’єру благодійної опери “Попелюшка”

Укрінформ
У Житомирі з нагоди Міжнародного дня театру у середу, 27 березня, представлять прем’єру опери-казки «Попелюшка» для дітей-сиріт, дітей загиблих на Донбасі військових та дітей з особливими потребами.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Житомирському музичному училищі ім. В.С. Косенка, колектив та студенти якого працюють над постановкою.

«У рамках благодійної культурно-мистецької акції колектив музичного училища підготував прем’єру дитячої опери-казки у 2-х діях «Попелюшка» відомого композитора Антоніо Спадавеккіа. Мета заходу – спільними зусиллями мистецької та культурної еліти Житомира та області започаткувати відновлення традиції «дитячої філармонії» для популяризації шедеврів світової музичної класики серед учнівської молоді», - розповіли в музучилищі.

Читайте також: У Вінниці стартує мистецька "RE:ВІЗІЯ 2019"

Як зауважили в навчальному закладі, для прем’єрного показу обрали саме цей твір, адже жанр музичної казки дозволяє органічно поєднати захоплюючий та добре відомий сюжет із чарівною вокальною та інструментальною музикою у безпосередньому живому виконанні.

Головні ролі в казці виконають одинадцять студентів музичного училища із різних курсів.

Прем’єра заходу відбудеться на сцені Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-