Міжнародний театральний фестиваль

Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії" розпочнеться 17 травня

Укрінформ
На міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який проходитиме у Херсоні з 17 по 25 травня, вже зголосилися приїхати 30 театрів з 12 країн.

Про це поінформував у понеділок на прес-конференції, присвяченій підготовці і проведенню 21-го Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії", президент цього фестивалю, керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Олександр Книга, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Програма зверстана, більше тижня ми продаємо навіть квитки, але ще тривають перемовини. На цю хвилину можемо сказати, що 30 театрів братимуть участь у цьогорічній 21-й "Мельпомені Таврії", 12 країн будуть представлені, палітра величезна. Зокрема, це Азербайджан, Вірменія, Грузія. З Грузії буде два театри, а в нас уже є два театри турецькі, виявили бажання приїхати наші угорські друзі», - зазначив Книга.

За його словами, кількість учасників може збільшитися – ще тривають перемовини.

Читайте також: Вінницький театр обмінюватиметься акторами та режисерами з театрами Грузії

Фестиваль розпочнеться прем’єрою. Це «Украдене щастя» Івана Франка, виставу привезе на фестиваль Месхетинський професійний драматичний театр (Грузія), режисер – Лінас Зайкаускас.

Як повідомив Олександр Книга, цього року міжнародне журі знову визначатиме переможців. Ювілейний, 20-й театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» відбувався у форматі показів вистав, без визначення переможців у номінаціях.

Фестиваль "Мельпомена Таврії" проводиться у Херсоні з 1999 року.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-