Помер легенда британського року Скотт Уокер

Помер легенда британського року Скотт Уокер

Укрінформ
На 77-му році життя помер легенда британського року Скотт Уокер.

Про смерть музиканта повідомив співпрацював з ним лейбл 4AD, передає Радіо Свобода.

"Скотт Уокер був унікальним і епатажним титаном в авангарді британської музики: зухвалий, він писав твори, які наважувалися досліджувати вразливість людини і безбожну темряву, що оточує її", - йдеться в заяві 4AD.

Музичні критики вважають Уокера одним з найвпливовіших виконавців в історії британського року. Його вплив на свою творчість в різний час визнавали Девід Боуї, Том Йорк, Стінг, Джарвіс Кокер та інші музиканти.

"Дуже сумно, що Скотт Уокер помер. Він мав величезний вплив на групу Radiohead і на мене особисто, він навчив мене, як використовувати вокал і вимову. Нам його дуже не вистачатиме", - написав у Twitter лідер гурту Radiohead Том Йорк.

Ноел Скотт Енгер (таке справжнє ім'я співака) народився 1944 року в США і вже в підлітковому віці почав виступати з концертами. Він прославився в групі The Walker Brothers, з якої почав виступати у 1964 році.

У 1965-му Уокер разом з групою переїхав до Лондона, дві пісні The Walker Brothers очолили британські чарти. Після розпаду колективу співак зайнявся сольною творчістю, поступово відходячи від поп-музики до складного арт-року. Три його сольні альбоми - Scott, Scott 2 і Scott 3 - добре продавалися на британському ринку, другий навіть очолив британський чарт.

У 1969 році Уокер отримав власне шоу на телеканалі BBC, де виконував музику. У 1984 році він закінчив музичну кар'єру і повернувся тільки через 10 років, випускаючи сольні роботи і співпрацюючи з групою Pulp.

Останньою роботою Уокера стала музика до фільму "Голос люкс" з Наталі Портман.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-