Джиммі Картер побив рекорд довголіття серед президентів США

Джиммі Картер побив рекорд довголіття серед президентів США

Укрінформ
Джиммі Картер, 39-й президент США, який керував країною з 1977 по 1981 роки, побив рекорд довголіття серед всіх американських президентів.  

Про це повідомляє "Голос Америки"

"22 березня 2019 року, на 95-му році життя, Картер обійшов покійного Джорджа Буша-старшого, якому на момент смерті в листопаді 2018 року виповнилося 94 роки і 171 день", - йдеться в повідомленні.

Картер - один з небагатьох президентів, які змогли переступити 90-річний рубіж. Разом із ним в список довгожителів входить другий президент США Джон Адамс, який помер 4 липня 1826 року, рівно через 50 років з моменту прийняття Декларації незалежності США, у віці 90 років і 247 днів. Цей рекорд було побито тільки в 2002 році Рональдом Рейганом.

Крім того, Картер залишається рекордсменом серед американських президентів за тривалістю активного політичного та громадської діяльності після того, як він залишив Білий дім. До 2012 року цей рекорд належав 31-му президенту Герберту Гуверу, який дожив до 90 років і помер в 1964 році.

Картер, якому в жовтні виповниться 95 років, і його 91-річна дружина Розалін продовжують брати участь у щорічному заході «Робочий проект Джиммі і Розалін Картер», який проводиться ними спільно з некомерційною організацією «Навколишнє середовище для людства» (Habitat for Humanity). Цей фонд займається будівництвом будинків по всьому світу для людей, які потребують житла.

А ще два рази на місяць Картер дає уроки в недільній школі баптистської церкви Маранафа на околиці його рідного містечка Плейнс в штаті Джорджія. Все життя Картер був і залишається активним членом американської церкви християн-баптистів.

Читайте також: Найстарішою жителькою Землі стала 116-річна японка

Видання Politico з посиланням на конгресмена-демократа Ро Ханна повідомило, що президент Картер, який вів переговори про укладення мирної угоди між Єгиптом і Ізраїлем в 1978 році, виявив бажання поїхати в КНДР і зустрітися з Кім Чен Ином, щоб допомогти Білому дому в поновленні переговорів про припинення північнокорейської ядерної програми.

У серпні 2015 року Картер повідомив, що у нього діагностували важке онкологічне захворювання - меланому з метастазами в мозку і печінки. Незабаром після цього йому зробили операцію з видалення злоякісних пухлин і призначили агресивний план лікування, що включав в себе сеанси радіо- і хіміотерапії. Чотири місяці по тому Картер розповів, що йому вдалося вилікуватися.

Фото: "Голос Америки"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-