25 березня: народний календар і астровісник

25 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні нового Симеона; хто відкриє, а хто закриє очі та за які рамки нині не варто виходити

Цього дня Церква вшановує пам’ять преподобного Симеона Нового Богослова, святого X століття, автора дивовижних за красою і духовною глибиною гімнів. Народився він у дуже заможній родині. Здобув чудову освіту. Виконуючи батьківську волю, впродовж деякого часу служив придворним при імператорському дворі в Константинополі. Зрештою не витримав розкошів, утік 25-річним з дому і став ченцем Студитського монастиря. Згодом його обрали ігуменом монастиря святого Маманта. Святий Симеон зажив слави як справедливий духовний очільник, що керувався лише настановами євангельської любові. Якось один з його учнів перебив усіх ворон, що таборилися поблизу монастиря — птахи не тільки голосно каркали, а ще й поклювали монастирські продовольчі запаси. Симеон наказав нанизати вбитих птахів на мотузку, а потім надягти ченцеві і простояти з тим “намистом” цілісінький день. Якось братія монастиря, невдоволена суворим чернечим уставом, запровадженим Симеоном, одразу ж після завершення літургії побила свого настоятеля. Константинопольський патріарх вигнав забіяк з монастиря і хотів піддати світському суду, але Симеон заступився за своїх кривдників і не тільки не захотів засуджувати їх, але й усіляко допомагав вигнанцям. Згодом він і сам став вигнанцем — сучасники не розуміли його абсолютної відданості Богу, не розуміли його богонатхненних експресивних осяянь, одкровень і видінь, і тієї щедрості, з якою він беззастережно ділився з ближніми...      

На Симеона українці не святкували. Хіба що дітлахи продовжували закликати тепло, сонце й птахів, славлячи їх у веснянках. Іноді селяни казали, що на Симеона «ліс пробуджується». Прикмета на сьогодні така: «Якщо проліски, підсніжники та лісові фіалки розкриють свої «вічка», буде добра погода, а коли бутончики закриті й припалі – наближається негода». 

З іменинами вітайте Григорія, Олександра, Івана і Костянтина.

19-ий місячний день. Енергетика доби важка і несприятлива. Контакти й комунікацію бажано звести до мінімуму. Піддайте аналізу власні вчинки і слова, зробіть ревізію підсвідомих бажань. Ідеї та віяння, які виникатимуть сьогодні, радше за все будуть оманливими. Уникайте перевантаження, утримайтеся і від статевих контактів – секс у цю місячну добу надзвичайно виснажливий. Ще однією з загроз сьогоднішнього дня є марнотратство. Не дозволяйте собі виходити за рамки бюджету, тим більш позичати. В їжі надавайте перевагу гарячим рідким стравам.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1952 році: -14,3, а найтеплішим у 1921 -  +20,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-