У Харкові відбудеться міжнародний мультиформатний фестиваль класичної музики

У Харкові відбудеться міжнародний мультиформатний фестиваль класичної музики

Укрінформ
У Харкові відбудеться міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest-2019: МОЦАРТ, який відрізняється своєю мультижанровістю і мультиформатністю.

Про це повідомили організатори заходу під час прес-конференції в Укрінформі.

“Привнесення цього фестивалю на харківську землю, привнесення всього найкращого, що може собі дозволити західний глядач, має велике значення для нашої публіки, яка з натхненням сприймає виконавців, які тільки вчора мали концерт на Мюнхенському майданчику, а після Харкова знайомитимуть людей зі своїм мистецтвом на найкращих музичних платформах світу. Я думаю, що саме можливість вдихнути сучасні нотки в культурне життя міста Харкова, та взагалі всієї України, є найважливішою місією цього фестивалю”, - розповів президент KharkivMusicFest Сергій Політучий.

Він зазначив, що KharkivMusicFest з’явився не на порожньому місці, адже Харків завжди був культурним центром України.

Читайте також: Шевченко Revolution: у Варшаві капела “Дударик” виступила з творами Кобзаря

Співзасновник KharkivMusicFest Ігор Тулузов зауважив, що фестиваль народився на хвилі переосмислення тих завдань, проблем і викликів, які стояли перед музичною спільнотою Харкова.

“Ми доносимо до харків'ян ідею необхідності в спілкуванні, і це спілкування через той універсальний засіб, яким є музика. Це те спілкування, якого не вистачає в важкі часи. І ми його привносимо, а коли це привноситься ще на рівні світових зірок, які не часто заїжджають в Україну, а тим паче в прифронтовий Харків, то це звичайно ж призводить до дуже важливого емоційного наповнення в життя України”, - сказав Тулузов.

Читайте також: Цього тижня до Львова завітає “Французька весна”

Арт-директор KharkivMusicFest Станіслав Христенко зазначив, що цей фестиваль об’єднує всіх, і створює культурне обличчя всієї України в музичній спільноті. Він додав, що в цьому році фестиваль представить публіці абсолютно нові музичні жанри й формати.

“KharkivMusicFest це не тільки чотири концерти, це й ще вісім спецпроектів, серед яких нові освітньо-просвітницькі формати дитячого музичного табору Amadeus Camp, серія безкоштовних лекцій Amadeus-Talk і Перший професійний Форум класичної музики в Україні Kharkiv Music Forum. Також планується проект Art&Piano, і як в минулому році сподівається залучити дітей і безліч бажаючих різного віку для виступів на 10 піаніно – 10 локаціях’’, - розповів він.

Читайте також: У Чернігові стартував міжнародний фестиваль класичної музики

Цього року Фестивальний оркест стане міжнародним – до зірок української сцени додадуться перші голоси національних симфонічних оркестрів Австрії, Грузії, Німеччини, Польщі та Чехії. Вперше до України завітають французький секстет одного із найіменитіших і світі оркестрів Les Musiciens du Louvre та американський піаніст Джордж Лі. Серед запрошених зірок концерту-закриття Opera-Gala – соліст Гамбурзької опери Довлет Нургельдієв (тенор) та Ольга Бусуйок (сопрано) – переможниця багатьох найпрестижніших вокальних конкурсів - та всесвітньовідомий український диригент Андрій Юркевич, що багаторазово стояв за пультом найбільших оперних театрів Європи.

KharkivMusicFest-2019 відбудеться з 23 березня по 7 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-