Шевченко Revolution: у Варшаві капела “Дударик” виступила з творами Кобзаря

Шевченко Revolution: у Варшаві капела “Дударик” виступила з творами Кобзаря

Відео
Укрінформ
Близько 700 осіб прийшли у Варшаві на концерт Державної академічної хорової капели “Дударик”, яка виступила з програмою “Шевченко Revolution”.

Концерт відбувся у понеділок ввечері у столичному Польському театрі, інформує власний кореспондент Укрінформу.

У програмі концерту, що відбувся під гаслом “Відкриваймо Шевченка по-новому”, прозвучали твори поета як у традиційному звучанні, та і в новому аранжуванні, зокрема у стилях блюз чи R&B. “Шевченко Revolution” є новим авторським поглядом колективу під керівництвом Дмитра Кацала на спадщину Шевченка.

Після концерту посол України в Польщі Андрій Дещиця подякував капелі “Дударик” за прекрасний вечір і креативність. Він побажав капелі й надалі популяризувати Шевченка й Україну у світі.

Якщо хочете бачити більше відеоновин Укрінформу, підписуйтеся на наш канал в YouTube

Директор Польського театру у Варшаві Анджей Северин подякував усім присутнім за те, що вони нагадують полякам про найважливіше.“У вашій справі поляки здають екзамен на тему, чим є свобода і незалежність, європейська свідомість, чим є справжнє християнство”, - сказав він.

Голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима зауважив, що в останнє такий великий концерт за творами Шевченка відбувся у Варшаві ще в 1977 році.

“Cьогодні завдяки “Дударику” ми відновили традицію проведення шевченківських концертів не лише в артистичному, але і громадському сенсі, оскільки нас тут зібралося дуже багато”,- наголосив Тима.

Читайте також: Віршована пауза. Ліна Костенко: Хто я?

У Польщі “Дударик” раніше виступив ще у таких польських містах - Ельблонгу, Лідзбарку Вармінському, Кентшині, Гіжицьку, Ольштині та Варшаві.

Капела "Дударик" заснована в 1971 році Миколою Кацалом за сприяння Українського музичного товариства у Львові. За майже 50 років концертної діяльності капела дала кілька тисяч концертів у найпрестижніших концертних залах України і світу, серед яких Карнегі Хол, собор Паризької Богоматері, Ванкувер Ейр Плейс, Варшавська філармонія тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-