Порошенко анонсує політ “Мрії” над Венецією

Порошенко анонсує політ “Мрії” над Венецією

Укрінформ
У травні на 58-й Венеційській бієнале український унікальний літак “Мрія” пролетить над Венецією з інформацією про українських художників на борту.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко у Facebook.

“Ранок. 9 травня. Венеція. Європа. Запам'ятайте. Це – час і місце для старту сміливого, амбітного, потужного мистецького проекту “Падаюча тінь “Мрії” на Сади Джардіні”, в якому Україна опанує нову висоту. Літак “Мрія” з інформацією про українських художників та художниць на борту пролетить над Венецією. Так українське мистецтво потужно заявить про себе на 58-й Венеційській бієнале сучасного мистецтва”, - розповів Президент.

Він також зазначив, що українці відчули саме зараз важливість і справжність боротьби народу за власну ідентичність, яку називають “культурним фронтом”. Водночас Глава держави підкреслив, що, за великим рахунком, наші митці не припиняли свою боротьбу навіть тоді, коли на решті фронтів опір уже не чинився.

“Українське мистецтво стомилося бути в тіні. Стомилося прориватися до сонця крізь заборони і кпини. Крізь заслання і страти. Саме у прагненні вирватися з тіні, вибратися на свіже повітря Хвильовий проголосив свій маніфест: “Геть від Москви, дайош Європу!” Настав час виходити з тіні”, - наголосив Порошенко.

Читайте також: Кличко хоче провести у Києві бієнале Manifesta

Він побажав успіху нашим культурним дипломатам з OPEN GROUP, як представляють проект на бієнале, та головній дійовій особі перфомансу – унікальній “Мрії”.

Як відомо, Венеціанська бієнале - одна з провідних виставок сучасного мистецтва, що проходить у Венеції, Італія. Україна бере участь у проекті з 2001 року. Комісаром національного павільйону з 2016 року є Міністерство культури України.

Фото: Петро Порошенко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-