Фільм про хор франківських комунальників відібрали на європейський кінофестиваль

Фільм про хор франківських комунальників відібрали на європейський кінофестиваль

Укрінформ
Світова прем'єра стрічки “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” відбудеться 10 квітня у програмі Compétition Internationale Moyens et Courts Métrages (CIMC) кінофестивалю Visions du Reel у місті Ніон.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, за підтримки якого створено фільм.

“Це найбільший фестиваль документального кіно у Швейцарії та один з головних документальних майданчиків у Європі. Українська стрічка змагатиметься за приз розміром 10 тисяч швейцарських франків”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, режисеркою і сценаристкою картини є Надія Парфан, продюсером - Ілля Гладштейн (Phalanstery Films).

“Це неймовірне відчуття, коли після трьох років роботи ми нарешті покажемо фільм глядачам — та ще й яким! Запросимо на наш кінопоказ Вернера Герцога (класик світового кінематографа, відомий німецький режисер, сценарист, продюсер, актор, володар численних престижних нагород, зокрема двох “Золотих пальмових гілок” Каннського кінофестивалю, двох нагород Венеційського кінофестивалю, “Срібного ведмедя” Берлінського кінофестивалю — ред.) - на фестивалі він представлятиме свою ретроспективу”, - прокоментувала Надія Парфан.

Читайте також: В Україні оновили склад Оскарівського комітету

“Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” - музичний документальний фільм, що розповідає про профспілковий хор франківських комунальників. Щоосені Україна переживає маленький армагедон з назвою “опалювальний сезон”. Головний удар падає на комунальників, які під шквалом скарг змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Вони закручують гайки, латають діри в трубах та… співають!

Проект фільму став одним з переможців десятого конкурсного відбору Держкіно, а нещодавно здобув кілька нагород в індустріальній секції кінофестивалю в Трієсті. Виробництво стрічки також підтримали телеканал Current Time та Львівська кінокомісія.

Українські глядачі зможуть подивитися фільм у кінотеатрах вже цієї осені.

Фото: Держкіно України, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-