Фотовиставку Івана Русєва

Фотовиставку Івана Русєва "Барви корони Посейдона" відкрили в Одесі

Укрінформ
В одеській галереї "Ракурс" благодійного фонду "Аве" (в камінній залі) відкрилася виставка художньої фотографії доктора біологічних наук і відомого природозахисника Івана Русєва "Барви корони Посейдона", на якій його роботи експонуватимуться до 18 березня.

"Моє життя склалось так, що доводиться водночас із науковою діяльністю жорстко протидіяти губителям природи. В останні роки - у складі команди Національного природного парку "Тузлівські лимани". От нарешті вирішив підняти свій величезний фотоархів, вибрати найбільш цікаві, на мій погляд, світлини і показати людям заради чого я працюю", - розповів Русєв.

Він зазначив, що фотокадрів у цифровому варіанті назбиралось тисячі, причому, за словами Русєва, на зйомку деяких неймовірних проявів природи він витрачав цілі дні. “А тут, у камінній залі виставлено лише 67, які мені найбільш імпонують. Це погляд крізь об'єктив на унікальні ландшафти Бессарабії, лимани і незаймані пляжі, птахи і дикі тварини...”, - додав природозахисник, наголосивши, що виставка покликана пробудити у людей розуміння того, що поряд існує інший світ - світ дикої природи.

"Цей світ набагато старший за нас, набагато багатший і, можливо, мудріший за своїми прадавніми законами, аніж ми, люди. Світ дикої природи - ще й джерело генетичної інформації. Іноді нам відкриваються невеличкі зернятка пізнання - від крапельки чистої води до польоту пелікана. Головне - навчитись берегти природні скарби, щоб передати їх для сталого розвитку нинішніх і майбутніх поколінь", - сказав Русєв.

Назва виставки "Барви корони Посейдона" зумовлена тим, що з висоти пташиного польоту "Тузловські лимани" виглядають як чотириглава корона Посейдона, поділився своїми спостереженнями доктор біологічних наук, якому в ці дні сповнились 60 років.

Читайте також: Фотовиставка в Естонії розповідає про героїчну оборону України від російської агресії

Фотовиставка - благодійна: на виручені кошти від продажу фотоекспонатів адміністрація НПП "Тузлівські лимани" планує придбати мулів, щоб туристи могли верхи на них рухатись турмаршрутами "Тузлівська Амазонія", "Царство птахів у гирлі Хаджидера", "Перлина Алібея", "Соляний промисел" і "Загадка піщаної коси".

Фото: Національний природний парк "Тузлівські лимани", Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-