Голова Одеської ОДА привітав Жванецького з 85-річним ювілеєм

Голова Одеської ОДА привітав Жванецького з 85-річним ювілеєм

Укрінформ
Голова Одеської ОДА Максим Степанов привітав з 85-річним ювілеєм відомого письменника-сатирика Михайла Жванецького. При цьому він зазначив, що наші співгромадяни трохи засмутилися, коли дізналися, що «хтось Путін Ст.» нагородив Жванецького орденом.

Про це Степанов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Михайло Жванецький, напевно, єдина людина, ім'ям якого названо бульвар у його рідній і нашій любій Одесі. І цілком виправдано! Адже він — це не просто гумор. Це одеське сприйняття життя. За що величезне спасибі! З днем народження, Михайле Михайловичу! І довгих років життя", - зазначив Степанов, нагадавши відому фразу метра: "Мислити так важко, тому більшість людей судять".

Разом з тим, голова ОДА констатував, що "деякі наші співгромадяни трохи засмутилися, коли дізналися, що якийсь Путін В. нагородив Жванецького орденом. Така собі ложка лайна, здатна перекреслити всі здобутки й розсварити людей".

Але розрізняймо, запропонував Степанов: "Великий Жванецький був, є і буде, а «гібридних чоловічків», на щастя, немає. Дорогі мої, відокремлюйте зерна від полови і цінуйте прекрасне. Не ведіться на банальні провокації", - написав глава Одеської ОДА.

Підсумовуючи, Степанов додав: "Жванецький - наш, одеський, український. Концерт в Одесі буде, і я там також буду. І ви приходьте!"

Водночас, цей пост-привітання викликав неоднозначну реакцію в соцмережах. Зокрема, противники Жванецького відзначають, що проблема не стільки в тому, що Путін нагородив його орденом, скільки в тому, що Жванецький його прийняв.

Раніше Жванецький у листі, опублікованому виданням "Гордон", заявив, що прийняв нагороду від Путіна, тому що все життя пише тільки про Одесі. "Мені дали орден за мої розповіді про Одесі, і я його прийняв. Як мій тато-лікар взяв в Одесі орден Трудового Червоного Прапора. Одеса – моя маленька країна", – так сатирик пояснив своє рішення.

Читайте також: Труханов переживає, щоб не зірвався концерт Жванецького в Одесі

Як відомо, Жванецький не підтримав анексію Криму і окупацію частини Донбасу. Також він ніколи не в'їжджав в Крим з російської території.

У 2015 році Міністерство культури України включило Жванецького в "білий список" діячів культури, які підтримують територіальну цілісність країни і виступають проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-