Docudays UA-2019 оголосив повну програму фестивалю

Docudays UA-2019 оголосив повну програму фестивалю

Укрінформ
XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, який відбудеться в Києві 22-30 березня, оприлюднив програму.

Як зазначається у прес-релізі, на Docudays UA-2019 глядачі та глядачки побачать 76 фільмів із 38 країн світу, з них – 27 українських стрічок. Усього на фестиваль приїде понад 190 учасників і учасниць, з них понад 115 гостей – іноземці.

Центральна кінопрограма фестивалю отримала назву «МЕРЕЖА» і, за словами організаторів, є своєрідним скриншотом віртуального сьогодення. В її межах покажуть фільм «Bellingcat: Правда у світі постправди», який відкриє Docudays UA-2019, стрічку «Чистильники» про інтернет-цензуру, яку великі гравці мереж Google, Facebook, Twitter віддають на аутсорсинг кваліфікованим робітникам і робітницям на Філіппінах, фільм «Сакава» про онлайн-шахрайство за допомогою чорної магії та стрічку «Народна Республіка Бажання» про китайських інтернет-зірок.

Читайте також: Соцмережі, блогери і кібер-атаки – Docudays UA-2019 представив свою концепцію

Традиційно фільми на Docudays UA змагатимуться в конкурсах DOCU/СВІТ, DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА. Крім того, фестиваль започатковує нагороду «Rights Now!», на яку буде номіновано десять фільмів з усіх програм Docudays UA.

У програмі DOCU/ХІТИ продемонструють режисерський дебют Бінґа Ліу «Обережно, провалля!», номінований цього року на «Оскар» як найкращий документальний фільм, а таокж дві українські стрічки – «Тато – мамин брат» Вадима Ількова і «Домашні ігри» Аліси Коваленко. А програма DOCU/ART представить фільм «Окупований кінотеатр» про боротьбу культурної спільноти за приватизований кінотеатр «Звезда» у Белграді.

Крім того, межах Docudays UA-2019 пройдуть програма «ІРАН. ОСОБИСТО», цикл лекцій і кінопоказів «ЗМІНИ ЦЕ! Лабораторія впливу для активістів та документалістів», проект «CIVIL PITCH: фільми громадської активності», програма «НАЦІОНАЛЬНІ ГЕОГРАФІЇ», що охоплює історії з різних куточків країни, та програма для підлітків DOCU/ЮНІСТЬ.

Читайте також: Назвали імена членів журі Docudays UA 2019

Також на фестивалі відбудеться низка спеціальних показів. Зокрема показ фільму Ніколауса Ґейргальтера «Прикордонний мур» про стіну на перевалі Бреннер, кордоні Австрії та Італії, світова прем’єра фільму Ольги Абрамчік «Тренер» про роботу з білоруською командою з інтуїтивного футболу, до складу якої входять незрячі люди, ретроспектива українського документаліста та видатного викладача Олександра Коваля, світова прем’єра від української студії New Cave Media фільму «Aftermath VR: Euromaidan», а також концерт британського гурту «Penelope Isles».

Окрему програму DOC/САДОК підготували для молодших відвідувачів. Дітей у формі гри, квестів та розвивальних занять знайомитимуть з основами інформаційної безпеки у віртуальному світі та медіаграмотності.

Події фестивалю будуть проходити у кінотеатрах «Жовтень», «Київ», «Ліра» та у креативній спільноті IZONE. Крім цього, у глядацькі дні, 29 й 30 березня, покази відбуватимуться в кінотеатрі «Boomer» та мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-