У Порошенка сказали, що допомагає пораненим бійцям АТО повернутись до повноцінного життя

У Порошенка сказали, що допомагає пораненим бійцям АТО повернутись до повноцінного життя

Укрінформ
Спортивна реабілітація, зокрема, заняття футболом, повертає до повноцінного життя бійців, які отримали тяжкі поранення, а також психологічні травми під час війни на сході України.

Про це в Укрінформі під час круглого столу “Спортивна реабілітація учасників АТО та можливості єдності ветеранів у проведенні відкритого чемпіонату з футболу” сказав уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

“Дякую усім, хто долучається до реабілітації наших воїнів. Ми знаємо у якому стані хлопці повертаються з АТО: у важкому психологічному, психічному стані. Наша основна задача повернути їх до життя. Багато способів реабілітації, один із них - спортивна. Займаємося цим видом реабілітації вже понад 2 роки. Спочатку це були просто змагання з атлетики. Але зараз ми бачимо значні результати - хлопці з тякими пораненнями повертаються до життя”, - наголосив Свириденко.

Читайте також: Міністерство ветеранів та ФФУ повинні проводити чемпіонат України з футболу серед учасників АТО

Він наголосив, що завдяки спортивній реабілітації молоді хлопці, які були тяжко поранені, повернулися до повноцінного життя.

“На сьогодні маємо чимало позитивних прикладів. Зокрема, один з них — хлопець, який втратив зір та ногу, зараз бігає по 10 км. Він одружився. І таких людей багато. Тому ми продовжуватиме реабілітацію наших захисників”, - зазначив Свириденко.

За його словами, бійці відновлюються займаючись крос-фітом, легкою атлетикою, плаванням та футболом.

Читайте також: Футбол: два чемпіонати серед учасників бойових дій пропонують об'єднати в один

Модератор заходу Костянтин Вінниченко підкреслив, що серед багатьох видів спортивної реабілітації, футбол є одним з найулюбленіших та найдієвіших.

“З усіх видів реабілітацій найбільш зрозумілою та найбільш дієвою й успішною, такою, яка повертає до нормального життя наших захисників, є спортивна реабілітація. Футбол — не просто спорт № 1, це та гра, яка зрозуміла усім учасникам бойових дій. Вона надихає, надає задоволення. Коли хлопці долучаються до програм спортивної реабілітації за допомогою футболу, вони відчувають, як відновлюється їхнє здоров’я”, - сказав Вінниченко.

Читайте також: Цьогоріч 16 українських воїнів пройдуть реабілітацію у Латвії — Куць

За його словами, у 2019 році буде проведений відкритий чемпіонат з футболу героїв АТО.

“На чемпіонат було запрошено долучитися усі футбольні команди, сформовані з учасників бойових дій. Регламент чемпіонату підписано Міністерством оборони, Мінсоціполітики, МВС та Міністерством молоді та спорту”, - додав Вінниченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-