Для людини, яка хоче представляти Україну, гастролі в Росії – табу

Для людини, яка хоче представляти Україну, гастролі в Росії – табу

Подкаст
Укрінформ
Олександр Ягольник, продюсер, композитор і драматург розповів, що могло спровокувати прикрий скандал на Євробаченні. 

Цьому передувало кілька причин: по-перше, чому молодь голосує саме за відомого в Росії виконавця – відповідь очевидна -  через відсутність гідного в українському шоу-бізнесу.  Так, наприклад, в середовищі українських реперів немає системи, а без системи український реп буде завжди програвати російському, бо там є система, і ця система фінансується з Кремля. І це робиться для того, аби ментально вигравати у нас і у нашої молоді. Росія дуже грамотно бачить наші недоліки і, тільки побачивши, навалюється туди і бере масою й кількістю бабла, котре вкидає в цю індустрію. Російський реп курує особисто Сурков (Владислав Сурков, помічник президента РФ - ред.). Думаєте, чому Тіматі співає про «лучшие друзья Путина»?

Читайте також: Княжицький пропонує змінити правила відбору на Євробачення

По-друге, появі «рафіотів» у нацвідборі ніщо перешкоджало. «Рік тому, майже день у день, ми обговорювали законопроект В’ячеслава Кириленка (віце-прем’єр-міністр України - ред.) щодо таких артистів. До речі, «рафіот» – слово, яке тоді й народилося. Шкода, що процес його прийняття зупинили, адже там був дуже цікавий момент – про те, що під час трансляції на ТБ відеокліпів чи виступів тих, хто гастролює в Росії, на телеекрані мав би з’являтися рухомий рядок: “Цей артист гастролює в державі-агресорі”. І якби цей закон був прийнятий, то мені здається – мовники, які транслюють національний відбір до Євробачення, задумалися б – чи хочуть вони бачити у себе таку картинку?".

Читайте також: Говоримо з правнучкою Марії Примаченко: І свої листи художниця також підписувала, без «й»

А взагалі, на думку Ягольника, всім варто розуміти, що для людини, яка хоче представляти Україну на міжнародному рівні на конкурсі Євробачення, гастролі в Росії – це просто велетенське табу. «Ну, не може артист представляти воюючу країну і при цьому виступати в державі-агресорі! Якщо ти виступаєш там, о’кей, заробляй гроші там – але не лізь на Євробачення. Це – національний відбір, це – позиція держави Україна на міжнародному всесвітньому форумі, який усі дуже поважають, і посилати туди людину, яка гастролює в Росії, – це просто ганьба для всіх українців!»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-