Уряд має врегулювати участь у Євробаченні артистів, які гастролюють у РФ - Княжицький

Уряд має врегулювати участь у Євробаченні артистів, які гастролюють у РФ - Княжицький

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький закликав уряд урегулювати питання участі у Євробаченні українських артистів, які виступають у Росії.

Про це Княжицький заявив на Погоджувальній ради, звертаючись до першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку та торгівлі Степана Кубіва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Давайте ми зробимо так, щоб у майбутньому Україну на міжнародних форумах, таких як “Євробачення”, не представляли солісти, які виступають у країні-агресорі, з піснями, які належать російським компаніям, і надалі можуть бути елементами гібридної війни. Я дуже прошу уряд приділити цьому питанню увагу, а можливо, і профінансувати поїздку українського співака на Євробачення, тому що для нашої держави в умовах гібридної війни це є надзвичайно важливим”, - сказав Княжицький.

Читайте також: MARUV готова відмовитися від виступів у Росії заради Євробачення

Своєю чергою Кубів пояснив, що уряд не втручається у цей процес, а відповідне рішення має прийняти Національна суспільна телерадіокомпанія України.

“Було делеговано незалежних представників для укладення контракту. Це позиція Суспільного телебачення. Вони повинні зважити і не боятися публічно визнати і прийняти те чи інше рішення”, - сказав урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі Нацвідбору на “Євробачення-2019” перемогла співачка MARUV. За повідомленнями ЗМІ, у квітні вона планує гастрольний тур, у рамках якого має дати концерти у Москві й Санкт-Петербурзі.

Переможниця національного відбору має підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією Україною, одна з умов якого – відмова від гастролей у РФ, що їх співачка запланувала на квітень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-