Американська кіноакадемія назвала найкращі мультфільми

Американська кіноакадемія назвала найкращі мультфільми

Фото
Укрінформ
Мультиплікаційні фільми «Людина-павук: Навколо Всесвіту» та «Бао» отримали статуетки «Оскар» у різних номінаціях на 91-ій церемонії вручення премій Американської кіноакадемії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, золота статуетка у категорії «Найкращий анімаційний повнометражний фільм» присуджена картині «Людина-павук: Навколо Всесвіту». Ця анімаційна стрічка, випущена компаніями “Columbia Pictures” і “Sony Pictures Animation” розповідає про кілька раніше невідомих версій легендарної людини-павука. Раніше мультфільм став також переможцем «Золотого глобуса» у номінації «Найкращий анімаційний фільм».

У свою чергу американська картина «Бао» Домі Ши отримала премію в номінації «Найкращий анімаційний короткометражний фільм». Ця короткометражка виробництва студії “Pixar” розповідає про літню китайсько-канадську жінку, яка страждає від синдрому "порожнього гнізда", але отримує неочікуваний другий шанс на материнство під час приготування баоцзи, коли один із пиріжків оживає в іпостасі хлопчика.

мультфільм
Мультфільм "Бао"

Читайте також: На "Оскарі" назвали найкращого актора другого плану

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на понеділок у Лос-Анджелесі проходить 91-а церемонія вручення премії «Оскар» Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук. Цьогоріч вона традиційно проходить у театрі «Долбі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-