На

На "Оскарі" назвали найкращого актора другого плану

Укрінформ
Престижна нагорода Американської кіноакадемії за чоловічу роль другого плану на 91-й церемонії "Оскар" дісталася Магершалу Алі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Журі присудило йому перемогу в номінації «Найкращий актор другого плану» за роль у фільмі «Зелена книга». Це американський біографічний фільм, поставлений режисером Пітером Фареллі. Стрічка розповідає реальну історію подорожі Півднем США відомого джазового піаніста і звичайного водія, які з часом потоваришували.

За цю ж роль Алі, справжнє ім’я якого Алі Махершалалхашбаз, у січні отримав «Золотий глобус» у номінації «Найкращий актор другого плану у повнометражному фільмі». Цьогорічний “Оскар” став другим у кар’єрі актора, оскільки в 2017-му він вже здобув нагороду у тій самій категорії (“Найкращий актор другого плану”) за роль у фільмі “Місячне сяйво”.

Золота статуетка могла дістатися одному із п'яти акторів, які змагалися за перемогу в цій номінації, і дехто з них вже завоював популярність у минулому. До списку номінантів, крім переможця, увійшли: Сем Елліот («Народження зірки»), Сем Роквелл («Влада»), Адам Драйвер (Чорний кланівець») та Річард Е.Грант («Чи зможете ви мене пробачити?»).

Читайте також: Американська кіноакадемія визначила найкращих оператора і монтажера

Як повідомляв Укрінформ, це вже 91-а церемонія вручення премії «Оскар» Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук. Цьогоріч вона проходить у театрі «Долбі» в Лос-Анджелесі. Права на трансляцію церемонії у США належать телеканалу ABC, шоу також демонструється наживо у багатьох країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-