Найкращим фільмом іноземною мовою стала

Найкращим фільмом іноземною мовою стала "Рома"

Укрінформ
Американська кіноакадемія оголосила чорно-білий фільм «Рома» мексиканського режисера Альфонсо Куарона переможцем у номінації «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У основі сюжету стрічки - історія життя звичайної сім'ї середнього класу в Мехіко на початку 1970-х років. Батько рідко буває удома, мати виховує чотирьох дітей, спираючись на допомогу двох служниць-індіанок. Долю героїв переламують студентські заворушення під час католицького свята 10 червня 1971 року, коли демонстранти були розстріляні солдатами.

Загалом у номінації “Найкращий фільм іноземною мовою” були представлені п'ять картин. Крім переможця, за статуетку змагалися: «Холодна війна» (Польща), «Капернаум» (Ліван), «Робота без авторства» (Німеччина) та «Магазинні злодюжки» (Японія).

Читайте також: У США розподілили "Оскари" за роботу зі звуком

Як повідомляв Укрінформ, це вже 91-а церемонія вручення премії «Оскар» Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук. Цьогоріч вона традиційно проходить у театрі «Долбі» в Лос-Анджелесі. Права на трансляцію церемонії у США належать телеканалу ABC, втім шоу також демонструється наживо у багатьох країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-