У США стартувала церемонія вручення кінопремії

У США стартувала церемонія вручення кінопремії "Оскар"

Укрінформ
У Лос-Анджелесі розпочалася церемонія оголошення переможців кінопремії «Оскар» – однієї з найпрестижніших нагород у світовій кіноіндустрії, яка вручається Американською академією кінематографічних мистецтв і наук.

Це вже 91-а за ліком урочиста подія, яка традиційно збирає головних зірок світового кіно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Особливістю цьогорічної церемонії, що проходить у легендарному театрі Лос-Анджелеса «Долбі», є відсутність ведучого. Комедіант Кевін Гарт, який спершу мав проводити “Оскар”, відмовився від цієї ролі менш як за місяць до церемонії після того, як медіа оприлюднили його гомофобні Твіттер-повідомлення, опубліковані між 2009 та 2011 роками. Востаннє церемонія вручення кінопремії відбувалася без ведучого у 1989 році. 

Знаменитості, демонструючи вишукані вбрання, вже пройшли під камерами фото- і відеорепортерів «червону доріжку» і розмістилися у залі.

Читайте також: Французька кінопремія "Сезар" оголосила переможців

За всі роки свого існування церемонія вручення «Оскарів» перетворилася на грандіозне та яскраве шоу, зі своїми інтригами та несподіванками.

Цьогоріч вручення премій відбуватиметься у 24 номінаціях, найпрестижнішими з яких вважаються призи за найкращий фільм, найкращому режисерові, а також найкращим акторам та актрисам, які зіграли головні та другорядні ролі. Крім того, Академія відзначає сценаристів, звукорежисерів, операторів, монтажерів, дизайнерів, гримерів, композиторів та багато інших майстрів, чия робота варта захоплення мільйонів глядачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-