Найвищі нагороди  Естонії, Латвії та Литви привезли на виставку в Київ

Найвищі нагороди Естонії, Латвії та Литви привезли на виставку в Київ

Фото
Укрінформ
У Національному музеї історії України відкрився виставковий проект «Символи Балтійської Свободи та раритети української фалеристики».

Вперше в Україні експонується низка найвищих державних нагород Литви, Латвії та Естонії з приватної колекції литовського колекціонера Вілюса Каваляускаса.

Це зокрема: «Орден Білої Зірки» Республіки Естонія – одна з найвищих естонських державних нагород, заснована у 1936 році в пам'ять про визвольні змагання народу Естонії; «Орден Трьох Зірок» Республіки Латвія, заснований 24 березня 1924 року на честь створення Латвійської держави; «Орден Вітовтаса (Вітовта) Великого» - найвища нагорода Литовської Республіки (1930 р.).

Виставка "Символи Балтійської Свободи та раритети української фалеристики" у Києві/Автор фото: Володимир Тарасов, Укрінформ.

Також на виставці вперше представлено відвідувачам унікальні фалеристичні пам’ятки періоду українських національно-визвольних змагань. З-поміж них - знак ордена св. Михаїла Архангела, запроваджений на честь учасників Другого зимового походу армії УНР, та один з можливих варіантів виконання знаку «Ордена Богдана Хмельницького», або «Ордена Булави», виготовленого за ініціативи окремих кіл української політичної еміграції у 1920-х роках

Читайте також: Німецький словник Duden змінив Kiew на Kyjiw

Проект організовано за підтримки посольства Литовської Республіки в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-