Українська прем’єра фільму

Українська прем’єра фільму "Тато – мамин брат" відбудеться на Docudays

Укрінформ
Український повнометражний документальний фільм "Тато – мамин брат" режисера та оператора Вадима Ількова буде показано на ХVІ Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA у березні.

Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно України.

"Тато – мамин брат" - повнометражний документальний дебют українського режисера та оператора Вадима Ількова - буде показано в програмі ХVІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбудеться з 22 по 30 березня 2019 р. Фільм увійшов у секцію DOCU/ХІТИ", - йдеться у повідомленні.

Фільм створений студією Garmata Film Production за підтримки Держкіно України.

Як зазначається, кінострічка Ількова брала участь у програмі фестивалю Hot Docs та інших міжнародних кінофорумів. В березні цього року фільм поїде на фестивалі в Румунії, Греції та Бельгії.

Світова прем'єра створеної за підтримки Держкіно стрічки відбулася в квітні 2018 року на одному з найбільших фестивалів документального кіно Європи – Visions du reel у Ніоні (Швейцарія), де фільм отримав приз як найбільш інноваційна стрічка міжнародного конкурсу фестивалю.

Читайте також: У Лондоні відбулася прем'єра українського детективу "Позивний "Бандерас"

"Тато – мамин брат" – це зворушливий сімейний портрет, в якому богемний співак та художник стає батьком своєї п'ятирічної племінниці, коли психічне здоров'я його сестри погіршується. Несподівано для себе він опиняється у ситуації, коли має балансувати між казками на ніч та провокативним мистецтвом, дитячими іграми і бурхливим нічним життям.

У Держкіно розповіли, що також у секції DOCU/ХІТИ цьогорічного Docudays UA буде показана ще одна створена за підтримки Держкіно стрічка – фільм Аліси Коваленко "Домашні ігри". Українська прем’єра фільму в Україні відбулась минулого року на Одеському міжнародному кінофестивалі, де картина отримала приз як найкращий європейський документальний фільм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-