Жемчугов презентував студентам фільм “Бранці Кремля”

Жемчугов презентував студентам фільм “Бранці Кремля”

Фото
Укрінформ
В Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана відбулась зустріч з радником міністра інформаційної політики, Героєм України Володимиром Жемчуговим, під час якої він презентував стрічку "Бранці Кремля".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“”Бранці Кремля”, це така гібридна назва, уся наша сьогоднішня ситуація ніби гібридна. У нас зараз не війна з Росією, у нас гібридна агресія. У нас є військовополонені, які знаходяться у в'язницях Луганська, Донецька і Росії, але вони вважаються гібридними заручниками. І я себе називаю гібридним волонтером", - зазначив Жемчугов.

Читайте також: Звільнення моряків: діаспора підтримала звернення до генсека ООН

За його словами, фільм "Бранці Кремля" в першу чергу необхідний молоді, яка повинна розуміти, що зараз відбувається з політичними ув’язненими. Він наголосив, що наразі молодь з окупованих територій України дуже страждає, вони мусять дотримуватися комендантської години, а також їх сторінки в соціальних мережах постійно контролюються російською владою.

Представник Мінінформполітики Олександр Кантур зазначив, що зустрічі зі студентами вкрай необхідні для розвитку країни, бо саме молодь є найбільш потужною соціальною групою, але з іншого боку вона є найбільш вразливою до всіх навколишніх подій.

“Ми вважаємо, що саме ось такі зустрічі, такі розмови, допоможуть трішки більше заглибитися в історію тих подій, які нині охоплюють нашу державу, аби зрозуміти причини, проблеми й витоки цих подій, і знайти інструменти розв’язання тих проблемних питань, які турбують нашу державу”, - розповів Кантур.

Зустріч з Володимиром Жемчуговим / Фото: Генадій Мінченко, Укрінформ

Читайте також: Відомі українці створили платформу "Євроатлантичний порядок денний для України"

У форматі “відкритого мікрофону” студенти поспілкувались з Володимиром Жемчуговим.

Під час зустрічі було представлено ролик фільму "Бранці Кремля", а усім охочим подарували книжки та журнали, присвячені українським полоненим.

Документальний фільм «Бранці Кремля» знято телеканалом іномовлення UA|TV на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Він присвячений вшануванню патріотизму та мужності політв'язнів Росії.

Читайте також: У Києві відбувся прем'єрний показ циклу фільмів "Герої українського Донбасу"

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-