Українська пісня фактично витіснила російську попсу – Сюмар

Українська пісня фактично витіснила російську попсу – Сюмар

Укрінформ
В ефірі українських радіостанцій на сьогодні фактично звучить 60% пісень державною мовою.

Про це заявила голова комітету ВР з питань свободи та інформаційної політики Вікторія Сюмар під час засідання парламенту, приуроченого до п’ятої річниці з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми квотували продукт іноземними мовами, зокрема російською, то сказали, що на українському радіо може бути не більше 65% продукту іноземними мовами, а 35% –  українських пісень. Сьогодні у нас в ефірі 60% пісень українською мовою, тобто не 35%, а 60%. Українська пісня сьогодні витіснила фактично російську попсу", – зазначила Сюмар.

Читайте також: Порошенко нагадав, що "русский мир" спершу прийшов з попсою, і вже потім - на танках

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом, квота на пісні українською мовою в радіоефірі щодоби та в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30%, третього – 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього - 60%.

Санкцією за порушення вимог закону є стягнення штрафу у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору. Його мовники зобов’язані сплатити до державного бюджету упродовж 30 днів після ухвалення Нацрадою відповідного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-