Сміх і сльози в рухах – у Києві показали постановки знаменитого хореографа

Сміх і сльози в рухах – у Києві показали постановки знаменитого хореографа

Фоторепортаж
Укрінформ
У столичному Жовтневому палаці пройшов вечір танцю “Шедеври сучасної хореографії”. Роботи всесвітньо відомого хореографа Іржі Кіліана виконала трупа Тбіліського державного театру опери та балету.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на початку концерту слово взяла відома балерина і керівниця трупи Тбіліського театру опери і балету Ніно Ананіашвілі.

“Ми щасливі знову завітати до Києва. Сьогодні ми представляємо сучасні постановки, які, сподіваємося, ви ще не бачили, принаймні у нашому виконанні. Для нашого театру і наших артистів вони дуже важливі. Ви будете разом з нами сміятися, якщо це буде кумедно, і плакати, якщо це буде зворушливо. В будь-якому разі, я сподіваюся, що ви отримаєте задоволення”, – сказала Ананіашвілі.

Шедеври сучасної хореографії / Фото: Павло Багмут

До програми концерту увійшли чотири одноактні балети. Серед них – три постановки Іржі Кіліана: Sechs Tänze (Шість танців), Petite Mort (Маленька смерть) та Falling Angels (Грішні ангели). Саме ці балети принесли Кіліану світове визнання.

Також глядачі побачили постановку “Petite Ceremonie” (Маленька церемонія) молодого французького хореографа Меді Валєрські.

Музичним супроводом вечора стали твори Моцарта, Белліні, Роджерса, Харта та Вівальді.

Читайте також: Катерина Кухар і Олександр Стоянов представлять балети «Кармен» і «Шехеразада» у Бельгії

Іржі Кіліан – чеський танцівник і хореограф, який отримав всесвітнє визнання завдяки своїй діяльності в Нідерландському театрі танцю (NDT). Його особливий фірмовий стиль вийшов за межі класичного танцю.         

У середині 1980-х років Кіліан почав ставити переважно абстрактні опуси. Постановки, які він створив у той час, отримали широке міжнародне визнання і згодом були об'єднані у програму «Чорно-білі балети». До неї увійшло сім постановок, три з яких покажуть в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-