Фестиваль «Розстріляна молодість» у Житомирі зібрав учасників із 13 областей

Фестиваль «Розстріляна молодість» у Житомирі зібрав учасників із 13 областей

Укрінформ
Сьогодні у Житомирі проходить Х Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України «Розстріляна молодість», на який приїхали представники із 13 областей.

Про це під час прес-конференції розповіли організатори фестивалю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2009 році фестивалю «Розстріляна молодість» присвоєно статус всеукраїнського, і цього разу він проходить у Житомирі вдесяте. Такий масштабний захід, спрямований на військово-патріотичне виховання та вшанування воїнів України, зібрав творчі колективи із 13 областей України», – зауважила одна з організаторок фестивалю, директорка Житомирського державного будинку художньої та технічної творчості Неля Ткачук.

Читайте також: Відомі українські письменники завітають до райцентрів прикордонних регіонів

Загалом участь у фестивалі беруть близько тисячі артистів. Це учасники 6 духових оркестрів, 2 вокально-інструментальних ансамблів, а також 19 аматорських колективів із Житомирщини та 15 – з інших областей, серед яких і 3 колективи з Донеччини.

Фестиваль проходитиме 13 лютого у два тури впродовж дня.

Літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України «Розстріляна молодість» у 1999 році започаткував полковник СБУ у відставці поет та письменник Анатолій Шмалюк.

Впродовж останніх кількох років у творчих виступах на фестивалі порушується і тема війни на Донбасі, а його учасниками та гостями стають бійці 95-ї бригади й рідні загиблих військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-