Відомі українські письменники завітають до райцентрів прикордонних регіонів

Відомі українські письменники завітають до райцентрів прикордонних регіонів

Укрінформ
Український осередок ПЕН-клубу започатковує новий літературний проект “Мереживо”. В його межах відбудеться серія зустрічей з письменниками в районних центрах шести областей України.

Про це повідомляється на сайті українського ПЕН.

“Маю сказати, що ідея "Мережива" з'явилася завдяки Meridian Poltava, а точніше – читанням, які куратори фестивалю організували в Решетилівці. Слухачі в капелюхах-корабликах із програмок фестивалю під палючим сонцем біля кургану, заповнена зала місцевого будинку культури – це була майже не знайома мені аудиторія, яка своєю чергою майже нічого до цього не знала про сучасну українську літературу”, – розповідає виконавча директорка ПЕН-клубу Тетяна Терен.

Читайте також: Фонд Сергія Жадана та Інститут книги починають проект на підтримку бібліотек Донбасу

За словами організаторів, проект “Мереживо” покликаний підвищити престиж читання у райцентрах України, знайомити мешканців українських містечок із сучасною українською літературою та включити їх у культурне поле, спільне з великими містами.

У проекті візьмуть участь такі письменники, як Вікторія Амеліна, Галина Вдовиченко, Катерина Калитко, Павло Коробчук, Олег Коцарев, Андрій Курков, Мирослав Лаюк, Ірина Цілик,  Артем Чех, Петро Яценко та інші.

Читайте також: Іван Малкович вийшов з ПЕН-клубу через “антиукраїнський” скандал у НАОМА

З лютого по червень 2019 року вони відвідають Закарпаття (Берегове та Мукачево), Одещину (Ізмаїл та Кілію), Харківщину (Ізюм і Чугуїв), Запоріжчину (Мелітополь і Бердянськ), Херсонщину (Генічеськ і Новоолексіївку), Чернігівщину (Батурин і Бахмач).

Заходи “Мережива” проходитимуть у міських або районних бібліотеках, університетах і музеях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-