Держава має фінансувати фільми про війну на Донбасі - Порошенко

Держава має фінансувати фільми про війну на Донбасі - Порошенко

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що держава має фінансувати українське кіно, і передусім - фільми про війну на Донбасі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook після зустрічі з творцями фільму «Кіборги» Ахтемом Сеітаблаєвим та Іванною Дядюрою.

“Після таких розмов одразу постає питання: якщо не буде мови і культури, що ж тоді захищатимуть наші воїни? І тому держава має фінансувати українське кіно, і в першу чергу фільми про війну – поки рани свіжі, і правду не забути і не приховати”, - наголосив Порошенко.

Президент також зазначив, що радий, що Сеітаблаєв уже працює над новою картиною про одну з найгероїчніших операцій російсько-української війни. Він висловив переконання, що новий фільм, як і «Кіборги», підкорить не лише українського, але і європейського та світового глядача.

У дописі зазначається, що зустріч відбулася у гостинному домі Ахтема Сеітаблаєва та Іванни Дядюри, і на ній також були військові, зокрема ті, хто пройшов пекло Донецького аеропорту.

Читайте також: Іллєнко назвав найуспішніші українські фільми 2018 року

“Усі розмови в такому колі лише про важливе – про війну і перемогу, повернення Криму і Донбасу та щасливе майбутнє України, про розвиток мистецтва, особливо під час війни. Надзвичайно цікаво було послухати історії зі зйомок фільму і разом від душі заспівати українських пісень. І духмяний плов у такій компанії смакує, як у нашому Бахчисараї”, - написав Порошенко і подякував за душевну і відкриту розмову.

Як повідомлялося, український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв, відомий за фільмами «Хайтарма» і «Кіборги», буде разом із засудженим в Росії українським режисером Олегом Сенцовим екранізувати його п'єсу «Номери».

Фото: Петро Порошенко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-