Київських школярів годуватимуть по-новому

Київських школярів годуватимуть по-новому

Укрінформ
До початку наступного навчального року планують запровадити нове меню та змінити організацію харчування у навчальних закладах столиці.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомляє прес-служба столичної адміністрації.

«На виконання доручення міського голови ми наразі працюємо над створенням нової моделі харчування у столичних школах. Головною метою цих змін є підвищення споживчих властивостей блюд, рівня безпеки продуктів, а також створення умов для забезпечення уніфікованого рівня якості в усіх школах Києва. Окрім того, планується запровадити єдину систему контролю якості за дотриманням норм калорійності спільно з Держпродспоживслужбою. Плани амбітні, але вже до початку навчального року 2019-2020 ми маємо запровадити новий механізм», – повідомив Мондриївський, відзначивши ініціативність громадян у цьому питанні.

Читайте також: В Абу-Дабі відкрилася українська школа вихідного дня

Заступник голови КМДА повідомив, що також будуть запроваджені технологічні карти (рецептури), стандарти матеріального забезпечення їдалень, моніторинг якості продуктів та багаторівневий контроль якості наданих послуг.

Усе це буде виписане у міській програмі. Зокрема, й посилення вимог до постачальників продуктів та компаній-організаторів харчування задля того, аби унеможливити потрапляння недобросовісних бізнесменів до шкіл.

Читайте також: Батьки школяра, який повідомив про замінування школи на Чернігівщині, сплатять штраф

Окрім того, місто готує пропозиції щодо внесення змін до чинних законодавчих актів, що стосуються харчування у закладах освіти. «Наприклад, чинний збірник рецептур був виданий ще в 1957 році, після чого дещо коригувався у 1984 і 1991 роках. Вже давно гостро постало питання відповідних змін й на вищому рівні, а не тільки на рівні місцевих влад», – додав Мондриївський.

У 2018 році з міського бюджету на харчування дітей у закладах освіти Києва було направлено близько 500 млн грн.

Нині у Києві безоплатно, за кошти міського бюджету, харчується понад 127 тисяч дітей. 121 тисяча – це учні 1-4 класів і понад 6 тисяч – це діти пільгових категорій 5-11 класів.

Середня вартість безоплатного гарячого сніданку у шкільній їдальні – 15 гривень. Але у кожному районі столиці ціна коливається залежно від того, хто став переможцем тендеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-