Свинки з Харкова передбачили, яким буде 2019 рік

Свинки з Харкова передбачили, яким буде 2019 рік

Відео
Укрінформ
У зв'язку з настанням року Свині за китайським календарем працівники Харківського зоопарку запропонували свинкам “дати прогноз” на рік, що наступив.

Про це повідомляється на сайті зоопарку.

«Рік Жовтої Земляної Свині, якщо орієнтуватися на китайський календар, офіційно набирає чинності 5 лютого. Хто, як не символ року, найкраще може передбачити майбутнє. Такими провісниками виступили наші милі кабанчики Пумба і Бусинка», – пояснюють представники зоопарку.

Як повідомляється, для тварин підготували п'ять коробок з однаковим кормом. На коробках написали різні передбачення, орієнтуючись на давні китайські прислів'я та приказки.

"Прогноз-побажання для харків'ян на 2019 рік: завжди дивіться на речі зі світлої сторони, а якщо таких немає – натирайте темні, поки не заблищать", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Китайський Новий рік: як відзначають наймасштабніше свято

У зоопарку додали, що свинки дуже швидко зробили вибір. "Першою була Бусинка. Її зацікавив навіть не вміст, а сам напис. А ось шлях до вибору Пумби лежав через шлунок. Він вибрав ту ж коробку і вирішив відразу оцінити її вміст: хліб, морква, буряк. У кожній коробці наповнення було однаковим, тому вибір можна вважати об'єктивним і неупередженим", – відзначили в зоопарку.

Як повідомляв Укрінформ, державний Харківський зоологічний парк,  розташований у центрі міста, – найстаріший в Україні. Він заявив про себе у 1895 році першою міською виставкою домашніх тварин. Сьогодні в зоопарку мешкають понад сім тисяч тварин майже 400 видів, включаючи рідкісні та під охороною Міжнародної Червоної книги. Влітку 2016 року розпочалася реконструкція зоопарку, на яку виділили близько 2 млрд грн. Закінчити її планують у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-