Івано-Франківські митці продають свої роботи, щоб врятувати знаного іконописця

Івано-Франківські митці продають свої роботи, щоб врятувати знаного іконописця

Укрінформ
В Івано-Франківську група художників «Мистецьке братство» організувала аукціон, аби зібрати кошти на лікування майстра іконопису на склі Володимира Луканя.

Про це повідомляє художник Ігор Роп’яник.

«Мистецьке братство» організовує аукціон з продажу творів мистецтва, до якого запрошуємо долучитися інших художників. У нашого колеги, талановитого художника, майстра іконопису на склі, члена Національної спілки художників України Володимира Луканя сталася біда: цукровий діабет спричинив гангрену, і він втратив ногу. Хвороба прогресує, необхідне інтенсивне лікування, а отже, кошти», – написав Роп’яник.

Читайте також: В Австралії пройдуть благодійні бенкети зі збору коштів для львівського університету

Наразі до ініціативи «Мистецького братства» долучилися десятки митців. Усім, хто бажає придбати картину, необхідно зареєструватися у групі «Вам картина – художнику здоров’я» у мережі Facebook.

Володимир Лукань – український художник, творчість якого відродила галицьку ікону на склі. Нині працює в напрямку іконопису на склі, малярства та графіки. Роботи Луканя знаходяться в галереях та приватних збірках України, США, Канади, Німеччини, Англії, Польщі й Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-