Менше фаст-фуду і фізична активність – у МОЗ розповіли, як не захворіти на рак

Менше фаст-фуду і фізична активність – у МОЗ розповіли, як не захворіти на рак

Укрінформ
Аби уникнути розвитку онкологічних хвороб, слід виховати кілька корисних звичок.

Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Facebook.

“Рекомендуємо дотримуватися простих правил щоденного життя, які допоможуть зменшити ризик захворіти на рак, зокрема, зберігати здорову масу тіла, бути фізично активними. Скоротіть споживання фаст-фуду та солодких напоїв, червоного та обробленого м'яса (ковбас, сосисок, копчених продуктів). Основа здорового харчування – це цілі зерна, овочі, фрукти та бобові”, – зауважили у МОЗ.

Медики також закликають українців щороку проходити профілактичні огляди.

Читайте також: Сьогодні Всесвітній день боротьби з раком

"Вчасно проходьте профілактичні огляди у свого сімейного лікаря чи терапевта. Ваш лікар вчасно виявить ризики для здоров’я, допоможе відкоригувати спосіб життя, а за потреби –  направить на аналізи та дослідження, до вузькопрофільних спеціалістів. Більшість форм раку можна вилікувати на початкових стадіях”, – наголосили у МОЗ.

Як повідомлялося, у 2018 році у світі виявлено понад 18 млн осіб, які вперше захворіли на рак і близько 9,6 млн померли від цієї хвороби. Україна вирізняється високим рівнем захворюваності на цю недугу. Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом із серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка. Минулого року майже 170 тисяч українців захворіло на злоякісні новоутворення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-