У конкурсі на кращий проект Меморіального центру

У конкурсі на кращий проект Меморіального центру "Бабин Яр" змагатимуться 10 учасників

Укрінформ
У Києві оголосили десять архітекторів і архітектурних бюро, що змагатимуться в конкурсі на кращий проект Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Переможцями першого етапу конкурсу стали BURØ architects, Україна; Diller Scofidio + Renfro, США; Eisenman Architects, США; Dorte Mandrup A/S, Данія; KAAN Architecten, Нідерланди; merz merz gmbh & co. kg, Німеччина; querkraft architekten zt gmbh, Австрія; RICHTER MUSIKOWSKI Architecten PartGmbB, Німеччина; STUDIO ODILE DECQ, Франція; Wolfgang Tschapeller ZT-GmbH, Австрія.

“Конкурс, який був оголошений 19 грудня 2018 року, перейшов у свою дієву фазу. Вчора відбувся селекційний комітет, який обрав 10 архітекторів та архітектурних бюро, які візьмуть участь у конкурсі. Україна має можливість створити абсолютно унікальний проект, котрий ми не мали змоги реалізувати за всі минулі роки”, – наголосив на прес-конференції генеральний директор Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" Геннадій Вербиленко.

Читайте також: Меморіальний центр "Бабин Яр" відкрив виставку у Лондоні

Він додав, що це буде меморіальний центр світового масштабу, абсолютно модерний з точки зору архітектури і наповнення.

Як зазначив Бенджамін Хоссбах – керівник компанії [phase eins], за підтримки якої проводився конкурс – вони отримали 165 заявок, що є значною кількістю.

"Проект є дуже цікавим для архітекторів світу, багато з яких побудували відомі музеї, фантастичні меморіали. Ще одна важлива цифра — що було представлено 36 країн з усіх континентів”, – підкреслив він.

Читайте також: В Україні з'явився інтерактивний підручник про Бабин Яр

Хоссбах сказав, що відразу після кваліфікаційного відбору, який завершився 31 січня, почався двоетапний конкурс.

“У нас буде 10 конкурсантів, які приїдуть до Києва через два тижні. Ми покажемо їм ділянку, проведемо дискусію. З ними зустрінеться журі для того, щоб відібрати 4-6 учасників, які мають найвищий потенціал, найкращі ідеї для того, щоб продовжувати роботу в другому етапі. Результат другого етапу буде відомий 29 липня, саме тоді буде визначено переможця”, – пояснив керівник компанії [phase eins].

Також Хоссбах додав: “Це проект не кількох експертів, а всього народу України. Він дуже складний, бо це автентичне місце історичної події — місце, яке і зникло, і залишається. Цікаво побачити, як архітектори знайдуть правильну відповідь, щоб надати цьому місцю нову форму для майбутніх поколінь”.

Компанія [phase eins] була організатором міжнародного конкурсу зі створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

13 лютого відбудеться семінар учасників першого етапу конкурсу. За його результатами до 11 квітня вони представлять свої напрацювання на розсуд журі. 3-4 травня відбудеться засідання суддів, які відберуть 4-6 учасників другого етапу, які 13 травня зберуться на семінар. Подання конкурсних проектів проходитиме до 4 липня, а переможця мають оголосити 30 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-