Дослідники з Туреччини вирушили в експедицію до Антарктиди

Дослідники з Туреччини вирушили в експедицію до Антарктиди

Укрінформ
Експедиція у складі 25 громадян Туреччини та 8 громадян інших країн відбула в Антарктиду для проведення наукових досліджень та вивчення життя на континенті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час експедиції планується виконання різноманітних робіт по 13 проектам, над якими працюють у турецьких вишах. Зокрема, вони стосуються екологічних питань та вивчення проблеми зміни клімату», – повідомив губернатор Стамбула Алі Йерлікайи, який проводжав учасників експедиції в міжнародному аеропорту імені Ататюрка.

Це вже третя турецька експедиція. Дві попередні працювали у 2017 та 2018 роках.

Учасники експедиції відбули зі Стамбула в Чилі, звідки вони 1 лютого вирушать в Антарктиду кораблем. Загальна тривалість роботи експедиції на льодовому континенті становитиме 40 днів.

Читайте також: Україна вперше за 22 роки модернізує свою антарктичну станцію

Делегацію очолює директор полярного дослідницького центру при Стамбульському університеті Бурджу Озсой. Загалом у її складі 25 громадян Туреччини та вісім громадян інших країн. До делегації увійшли і три представники турецького інформаційного агентства «Анадолу», які будуть інформувати про роботу експедиції та створять фотобазу.

Окрім того, співробітники головного управління метеорології Туреччини встановлять на континенті дві автоматичні станції для метеорологічних спостережень.

Як відомо, минулого року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про намір Туреччини створити в Антарктиді свою наукову полярну базу. Нинішня експедиція відбувається під його егідою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-