У Дніпрі відкрили школу для екскурсоводів

У Дніпрі відкрили школу для екскурсоводів

Укрінформ
У місті Дніпро розпочала роботу перша міська школа гідів – Dnipro city walks. У ній викладатимуть професори з вишів, музейні експерти та фахівці з ораторського мистецтва.

Про це під час прес-конференції повідомила керівник туристичного напрямку КП «Агентство розвитку Дніпра» Анна Колєда, інформує прес-служба агентства у Facebook.

«Гіди-екскурсоводи – вкрай важливі люди у сприйнятті туристами нашого міста. Вони значним чином впливають на враження, які залишаються у гостей. Тому ми вважаємо за необхідне, щоб інформація, яку вони розповідають, була достовірною, цікавою та легко сприймалася. Ще однією важливою стороною процесу є обізнаність туроператорів про їхні послуги. Ми впроваджуємо Міський реєстр гідів і сприятимемо активному просуванню їхніх послуг при запитах», – зазначила Колєда.

Читайте також: Туристична виставка у Нью-Йорку: чим українські компанії “зваблювали” іноземців

За її словами, відкриття такої школи – це один із послідовних комплексних кроків реалізації «Стратегії активізації туристичного потенціалу на 2018-2027 роки» та «Програми активізації туристичного потенціалу на 2018-2020 роки», яку ухвалили депутати Дніпровської міської ради.

До викладання у Dnipro city walks запросили істориків, представників провідних дніпровських університетів, музейних експертів, професійних гідів та туроператорів-практиків, маркетологів, фахівців з ораторського мистецтва, бухгалтерських та юридичних питань.

Офіційний бейдж дніпровського гіда слухачі школи отримають лише після успішного складання іспитів та проходження комісії. Перша група вже розпочала навчання.

Читайте також: У Чернігові запрацювала школа амбасадорів

Як розповіла завідувач кафедри міжнародного туризму, готельно-ресторанного бізнесу та мовної підготовки Університету імені Альфреда Нобеля Світлана Кожушко, щоб скласти іспит, слухачі школи готуватимуть авторську автобусну екскурсію містом.

За словами директора Dnipro Tourism Association Марії Дядечко, перший курс школи спланований таким чином, щоб усі зацікавлені встигли отримати нові знання, систематизувати свій досвід та створити власні екскурсії за підтримки фахівців до початку активного екскурсійного і туристичного сезону.

«Також ми дуже сподіваємося сформувати платформу для обміну досвідом, інформацією та приємного спілкування гідів міста», – сказала Дядечко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-