В Україні готелі проектуватимуть із доступом до інтернету в кожному номері - Парцхаладзе

В Україні готелі проектуватимуть із доступом до інтернету в кожному номері - Парцхаладзе

Укрінформ
У проекті змін до державних будівельних норм щодо готелів пропонується при проектуванні готелів передбачити можливість підключення до швидкісного інтернету (провідного та безпровідного).

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, зміни до ДБН вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.

«Життя без інтернету у 21 сторіччі неможливе. Сьогодні з ним пов’язано практично усе: робота, навчання, відпочинок. Тому в готелях теж дуже потрібним є доступ до інтернету, що має бути передбачено при його проектуванні. Проте в чинних державних будівельних нормах щодо проектування готелів взагалі немає вимоги щодо влаштування інтернет-мережі. Тому зараз під час оновлення цього ДБН ми прописали, що при проектуванні готелів потрібно передбачати доступ до інтернету в кожному номері. Найближчим часом зміни будуть опубліковані та незабаром вступлять в дію» - написав Парцхаладзе

За його даними, розрахунок точок доступу у мережу Інтернет для будівель готелів рекомендується виконувати з урахуванням можливості встановлення у кожному номері не менше 2-х приєднувальних пристроїв (якщо інше не обумовлено завданням на проектування). Приєднувальні пристрої також встановлюються в основних приміщеннях загального користування, наприклад, в холі чи вестибюлі.

Читайте також: Шведський готель пропонує безкоштовне проживання за відмову від інтернету

Як повідомлялося, Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Інфографіка: www.facebook.com/lev.partskhaladze

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-