Рубенс, Ван Гог і Моне – Клівлендський музей виклав у мережу 30 тисяч робіт

Рубенс, Ван Гог і Моне – Клівлендський музей виклав у мережу 30 тисяч робіт

Укрінформ
Клівлендський художній музей надав доступ до половини робіт зі своєї колекції користувачам інтернету.

Як повідомляє Cleveland.com, це близько 30000 творів мистецтва, які є суспільним надбанням. Музей дозволяє використовувати ці роботи будь-кому та в будь-яких цілях. Ця ініціатива є частиною програми “Відкритий доступ”, за допомогою якої адміністрація Клівлендського музею прагне залучити більше віртуальних відвідувачів.

Серед робіт, що тепер доступні на сайті музею, – картини Рембрандта, Рубенса, Ван Гога, Ренуара, Сезана, Гогена, Моне і багатьох інших майстрів різних епох.

Читайте також: У Нідерландах знайшли невідому раніше картину Ван Гога

Інтерфейс дозволяє сортувати роботи за іменем автора, назвою роботи, історичним періодом та локацією. Крім зображень, на сайті містяться описи творів з біографією автора та історією їхнього створення і експонування.

Клівлендський музей мистецтв був заснований 1913 року у місті Клівленд, штат Огайо, США. У фондах музею зберігається більше 61 000 витворів мистецтва. Особливо багатими є колекції доколумбових цивілізацій, мистецтва Азії та європейського середньовічного мистецтва. Крім того, музей має великі колекції західноєвропейського живопису XVI-XX століть та американського живопису. Клівлендський музей занесено до Національного реєстру історичних місць США.

Фото: Time Out

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-