Художники показали українську реальність у Давосі

Художники показали українську реальність у Давосі

Укрінформ
В Українському Домі у Давосі в межах 49-ї Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму представили роботи сучасних українських митців.

Про це повідомляє PinchukArtCentre, який організовує експозицію.

“Другий рік поспіль українське сучасне мистецтво демонструється з нагоди ВЕФ з метою представлення світовим лідерам нової України через роботи молодого покоління українських художників, предметом інтересу яких є соціополітичні реалії України”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Глобалізація має бути орієнтована на людину – директор Давоського форуму

Учасники форуму мають нагоду побачити роботи відомих художників, номінантів і лауреатів премії PinchukArtCentre Жанни Кадирової, Лесі Хоменко і Дмитра Старусєва.

Інсталяції Жанни Кадирової з серії “Жилмасив”, які складаються зі світлин вікон квартир багатоповерхівок, досліджують моделі спільного життя, де люди прагнуть приватного простору у міському середовищі.

Леся Хоменко презентувала малюнки, виконані на сатиновому склі. Таким чином, авторка звертає увагу на повсякденне життя, підкреслюючи складнощі, що супроводжують необхідність розділити досвід з іншими.

Дмитро Старусєв представив масштабні фотополотна з проекту “Три сестри”. Організатори виставки зазначають, що вони є водночас і продуктом використання технологій на межі можливостей аналогової ручної фотографії, й абстрактною композицією, яка показує Україну як роздоріжжя і кордон між різними світами та реальностями.

Український дім у Давосі, так само, як і виставка, працює з 21 по 25 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-