Нова книга розповість про Революцію Гідності очима американця

Нова книга розповість про Революцію Гідності очима американця

Укрінформ
У Києві 22 січня відбудеться презентація роману "Міф та Божевілля" американського письменника українського походження Даніеля Григорчука.

Про це повідомляють на сайті Музею Майдану, у просторі якого пройде захід.

Оригінальна версія книжки “Міф та Божевілля" ("Myth and Madness" ) вийшла 2016 року. Вона стала другим романом Даніеля Григорчука, за який він отримав відзнаку громади Чикаго. В Україні книгу надрукувало видавництво “Кліо”, а переклав її генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Читайте також: У Києві влаштували ходу з вимогою розслідувати злочини часів Майдану

“Для українського читача це можливість поглянути на революційний Майдан з іншої географічної та й ментальної точки світу. Те, що твір написано англійською, для людей, які не живуть українськими новинами та не були свідками описаних подій, означає, що історія про Революцію Гідності виходить за межі національних реалій, охоплює загальнолюдські проблеми особистого морального вибору та відповідальності за світовий розвиток", – вважає Пошивайло.

У “Міфі та Божевіллі" Григорчук порушує проблему порозуміння мешканців різних регіонів України та показує, як Революція Гідності єднала українців у боротьбі за гідність і європейський вибір країни.

"Кожен із мільйонів, які вийшли на Майдан, має власну історію. Я спостерігав за розвитком історичних подій по телебаченню та в соціальних мережах у безпечних умовах Сполучених Штатів. Утім, як американець українського походження відчував таку ж гордість і завзяття, немов був з ними. Від початку незалежності я працював над питаннями охорони здоров'я та соціальної політики в Україні, проте на київських барикадах побував аж у квітні 2014 року, коли вони все ще стояли як уроче нагадування про тих, хто пожертвував усім в ім'я Революції Гідності. Оскільки я не міг писати як очевидець, то для роману обрав літературний підхід, що називається "магічний реалізм", – розповів Даніель Григорчук.

Читайте також: Що читають видавці? Топ-5 книг від очільників українських видавництв

Після головної презентації 22 грудня у Києві відбудеться низка заходів, на яких роман  “Міф та Божевілля" представлять студентам київських та львівських вишів.

Даніель Григорчук народився 1950 року в місті Шампейн, штат Іллінойс, у США. Він є професором медицини Іллінойського університету, а також гостьовим професором Києво-Могилянської академії. З 1980-х років, відвідуючи Україну, досліджував особливі захворювання у Чернівцях, Києві, Комсомольську, Кам'янському, Маріуполі. Його досягнення відзначені Білим домом, мерією Чикаго й урядом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-