Театральні критики назвали найкращі київські прем’єри 2018 року

Театральні критики назвали найкращі київські прем’єри 2018 року

Укрінформ
Премія “Київський рахунок” оголосила переможців – шість найкращих театральних прем’єр, які поставили у столичних театрах у 2018 році.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці проекту "Київський рахунок".

“19 січня на підсумковому засіданні експертів обговорено результати театрального року в Києві та визначено переможців премії. Беззаперечним лідером року, на їхню думку, є вистава режисера Тамари Трунової "Погані дороги" за п'єсою Наталії Ворожбит ("Сцена 6"), яку відзначили 8 з 10 критиків, що брали участь в опитуванні (7 з них поставили її на 1-ше місце)”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Назвали ім’я нового керівника Театру на Лівому березі

Також журі відзначили вистави «Фрекен Юлія» (театр «Золоті ворота», режисер Іван Уривський), «Кицюня» («Дикий театр», режисер Максим Голенко), «Коріолан» (Національний театр ім. І. Франка, режисер Дмитро Богомазов), «Земля» (Національний театр ім. І. Франка, режисер Давид Петросян), «Homo Ferus» (Молодий театр, режисер Андрій Білоус).

Цього року у визначенні лауреатів премії "Київський рахунок" брали участь 10 театральних критиків: Юлія Бирзул, Сергій Васильєв, Олег Вергеліс, Ганна Веселовська, Юрій Володарський, Віталій Жежера, Марина Котеленець, Олена Мигашко, Людмила Олтаржевська та Ірина Чужинова.

Кожен з них також склав особистий список найкращих вистав 2018 року. З ними можна ознайомитись на Facebook-сторінці проекту “Київський рахунок”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-