Космічні лампи і порцелянові розетки. Що покажуть українські дизайнери на виставці у Парижі

Космічні лампи і порцелянові розетки. Що покажуть українські дизайнери на виставці у Парижі

Укрінформ
Україну з проектом Ukrainian Design Brands на французькій виставці представляють п’ять вітчизняних виробників

У столиці Франції стартувала міжнародна виставка Maison & Objet 2019, на якій під одним дахом зберуться десятки студій дизайну інтер’єру з усього світу. Україну на паризькій виставці представить проект Ukrainian Design Brands, до якого увійшло п’ять виробників та бюро, обраних на конкурсній основі.

Так учасниками паризької виставки стали Sergey Makhno Architects, MZPA, Goloob, Qualita і Next Level Design Studio. Українцям виділили окремий стенд на Maison & Objet 2019, де вони покажуть свої меблі, інтер’єрний декор та освітлювальні прилади з останніх колекцій.

Студія Sergey Makhno Architects представить нову колекцію ламп, меблів і кераміки під назвою “Укрсавана”, яку створили дизайнери Сергій Махно, Ілля Товстоног, Ігор Гавриленко та Уляна Зачкевич.

“Це місце – далеко від міста і турбот, де поняття «метушні» залишається невідомим. Продукти і декор тут живуть поза часом і створюють свої власні правила”, – так описують концепцію колекції її автори.

Бренд дизайнерських меблів MZPA презентує офісні меблі та підвісні світильники з колекції “Медитація”.

Попри те, що ці меблі призначені для робочого простору, дизайнери MZPA називають їх “домашніми”. “Кожен елемент цієї колекції поєднує в собі функціональність, естетику і тактичний сенс. Основним її кольором є теплий відтінок «кленового сиропу». Оскільки особливу увагу ми приділяємо поверхням і хочемо, аби вони були приємні на дотик, серед усього різноманіття доступних матеріалів для цієї колекції ми обрали ясен і м'яку шкіру”, – розповідають представники бренду.

Goloob Design Buro має за мету наповнювати кожну річ емоціями і сенсом. Використовуючи для своїх виробів фаянс, порцеляну і дерево, бренд слідує концепції slow design та підкреслює красу і важливість повсякденних речей.

На паризькій виставці дизайнери Goloob презентують настільний світильник, п’єдестал для дзеркала у формі кавового зерна та порцелянову розетку, розроблену студією Dorogaya.

“Автори цієї розетки згадали про традиції прикрашати стіни писаними тарілками. Раніше у найзатишніших вітальнях були навіть спеціальні полиці для такого декору. Розетка Oii – це інкарнація декоративного блюдця, яке знайшло функцію”, – пояснюють у Goloob Design Buro.

Студія світла із Західної України Next Level Lighting повезла на виставку свої підвісні лампи-трансформери з натурального дерева. На такі форми дизайнерів надихнула фізика, тому в лампах вони відобразили молекулярні сполуки, рух енергії у Всесвіті та космічні об’єкти.

Харківська студія QUALITA виготовляє дерев’яні меблі, двері та вікна. У Парижі вона представить колекцію меблів Юрія Зименка під назвою “Op-art” . Ідеєю автор завдячує однойменному мистецькому напрямку другої половини ХХ століття, що вирізняється оптичними ілюзіями. Такого ефекту Зименко досяг за допомогою прийому перфорації.

Крім експозиції у власному стенді, предмети наших дизайнерів потрапили до окремих павільйонів, де представляють тренди світового дизайну. Зокрема, лампу “Хмара” Sergey Makhno Architects відібрав Франсуа Бернар із тренд-зони №1, який співпрацює з виставкою більше 10 років, а вироби Goloob припали до душі знаному французькому дизайнеру Франсуа Декло, який опікується тренд-зоною №2.

Виставка Maison & Objet 2019 у Парижі триватиме до 22 січня.

Ольга Артеменко. Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-